zondag 14 februari 2016

De Bieb-bende deel 4: Schim van het Kwaad, geschreven door Michael Reefs

Hoe ver zou jij gaan om je ouders te redden?


De Bieb-bende Deel 4: Schim van het kwaad

Het jaarlijkse Festival van de Zeven Winden betekent een zonnige start van april voor de inwoners van Zuidbaai.
De vijf vrienden van de Bieb-bende vermaken zich met verschillende activiteiten in de Drakenvallei. Maar de rust wordt al snel verstoord als het ene familielid na het andere verdwijnt.
De Bieb-bende staat voor een moeilijke keuze: op zoek gaan naar hun familieleden of de vierde Hemelrijder bevrijden uit het schilderij.

Ze komen terecht op het eiland Tyriana, waar ze door George Hill – de Man met de Bijl – behoorlijk op de proef gesteld worden. Gevaarlijke testen vergen het uiterste van hun krachten, waardoor de kinderen eindelijk beseffen waarom juist zij uitverkoren zijn voor dit avontuur. Ze gooien werkelijk alles in de strijd om de testen te overleven en George opnieuw een loer te draaien.
Maar is dat genoeg om ook hun familie weer ongedeerd terug te brengen?

Mijn nieuwsgierigheid werd meteen gewekt door de prachtige cover.
Voor in het boek is het gedicht 'De legende van de Hemelrijders' te lezen. Hierin wordt verwezen naar 12 maanden en 12 mannen. Deze avonturenserie zal uit 12 delen bestaan; dat belooft wat!
In de legende is bovendien nog sprake van vijf kinderen. Deze kinderen zijn de leden van de Bieb-bende; Melanie, Valerie, Sander, Roy en Luca.
In de proloog komt Jasmijn, de tante van Melanie met een bekentenis die ze niet verwacht hadden. Ze gaat later die avond op zoek naar informatie in de bibliotheek van Melanies huis, maar ze vinden niet wat ze zoeken. Het was alsof alle sporen waren uitgewist.

Wanneer je de eerste drie delen niet gelezen hebt, kun je dit deel toch goed lezen omdat er hier en daar verwijzingen zijn naar eerdere gebeurtenissen. Heb je ze wel gelezen, is het helemaal niet hinderlijk.
Dit deel bestaat uit de proloog gevolgd door vierenveertig spannende hoofdstukken. In deze hoofdstukken zie je dat deze kinderen net zoals kinderen in het echte leven, groeien. De karakters worden nog duidelijker voor de lezer, je ziet ze steeds beter voor ogen. De kinderen leren steeds meer over zichzelf en kunnen ook beter met hun krachten omgaan.
Het boek leest lekker door de korte zinnen, vlotte schrijfstijl en duidelijke hoofdstukken.

De QR-code die na elk vijfde hoofdstuk aanwezig is, is een geweldig goede aanvulling op het verhaal. Door deze extra's kun je ook meer informatie krijgen over het tot stand komen van het verhaal en welke keuzes de auteur heeft moeten maken Je leest hier dingen die niet in de hoofdstukken stonden en wat er tot dan toe gebeurd is. Verklaring van de hoofdstuktitels en nog veel meer.
Het is goed om te weten wie Rosaline eigenlijk is. En na het lezen van het laatste hoofdstuk ik vraag me af of ze het kistje open kunnen krijgen. Want ook ik ben benieuwd wat er in zit!

De karakters, het mysterie en de spanning groeien in ieder deel en ik vraag mezelf af of het nu niet te spannend wordt voor kinderen van negen jaar. Dit is een avonturenboek voor kinderen maar ook zeker leuk voor volwassenen. Ik kijk uit naar het vijfde deel 'De Schatbewaarders.'

De auteur:
(foto: Inge Davis)

Michael Reefs (1986) groeide op in het prachtige Limburgse Vaals en hier kreeg Michael al sinds zijn twaalfde de inspiratie om verhalen te schrijven. Na zijn opleiding aan de Pabo is Michael aan de slag gegaan voor een landelijke speelgoedketen. Daarnaast heeft hij zich de laatste jaren ontwikkeld tot app-specialist en is hij nog steeds ijverig aan het schrijven.

In 2004 begon Michael aan en avontuurlijke fantasy serie: De Bieb-bende.
Pas in 2011 was de hele serie klaar, waarna hij besloot om het eerste deel te publiceren. De Bieb-bende bleek al snel een succes! Met deze interactieve avonturenserie bleek hij kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hierdoor werd het eerste deel ook door ouders en scholen met gejuich ontvangen.

Momenteel werkt Michael niet alleen aan de volgende delen van de Bieb-bende, maar ook aan tal van nieuwe verhalen, met spannende extra's.
Genoeg om naar uit te kijken dus!

Neem een kijkje op website www.michaelreefs.nl
Ik las ook de eerste drie delen:

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Uitgeverij Stormsteen
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: De Bieb-bende – deel 4 Schim van het kwaad
Auteur: Michael Reefs
Genre: Young Adult/kids vanaf 9 jaar
Uitgave: paperback, 404 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen, november 2015
ISBN: 978 90 82190 95 3
ISBN: 978 90 82190 96 0 (e-book)
NUR: 282, 283

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.