woensdag 24 februari 2016

'Het piratenmaal' - geluidenboek van Jonny Duddle


Prachtig piratenverhaal met geluiden voor dappere zeerovers en stoere landrotten! Lachen, gieren, brullen!


Het piratenmaal – geluidenboek

Het piratenmaal is een spannend voorleesboek voor kinderen tot zes jaar.
Leuk voor zowel jongens als meisjes.
In dit geluidenboek staan extra tekeningetjes. Als je aan de zijkant van het boek op het knopje drukt dat bij dat plaatje hoort, wordt het verhaal nog leuker en spannender door wat je te horen krijgt.
Het is leuk om zelf een melodietje te verzinnen bij de liedjes waarvan de tekst in het boek staat.
Piratenkapitein Paarsbaard hoort een lied over een gezonken schat en gaat samen met zijn stoere bemanning ter zee. Helaas luistert hij niet naar de waarschuwingen voor het gevaar dat de bemanning wacht.

Ik las onlangs over het bestaan van dit geluidenboek en was natuurlijk blij dat ik een recensie-exemplaar toegestuurd heb gekregen.
De jeugd van tegenwoordig boft maar; ze kunnen smullen van allerlei moois in de boekenwereld. In dit boek kun je genieten van de prachtige tekeningen, lees je een spannend verhaal en luister je tijdens het vertellen naar leuke geluiden die het verhaal begeleiden. De voorlezer geniet ook, neem dat maar van mij aan!
Kijk, luister en geniet van de reacties van je kind bij het voorlezen.
Hoe zou het aflopen?

Een aanrader!

Jonny Duddle’s eerste boek Het piratenmaal was internationaal meteen een bestseller.
Nu is Het piratenmaal dus verkrijgbaar als geluidenboek!

De auteur: Jonny Duddle is opgegroeid in Noord Wales, waar hij als kind al fietsend op ontdekkingsreis ging in het bos. Jonny bedacht toen hij klein was al nieuwe werelden, en later werkte hij zelfs op een echt piratenschip!

(afbeelding: De Fontein)

Naast het schrijven van kinderboeken ontwerpt Jonny personages voor computerspellen en illustreert hij allerlei dingen. In 2014 illustreerde hij de nieuwe omslagen van de Harry Potter-boeken.
Kijk ook even op zijn website.

Het piratenmaal van Jonny Duddle werd genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2013. Piraten in de straat won de Leespluim en de prestigieuze Waterstones’ Children’s Book Prize. Ook Jonny Duddle’s Gigantosaurus is een ongekend succes.

Met Piraten in de straat won Jonny de Leespluim en de prestigieuze Waterstones Children’s Book Prize. Piraten in de straat werd bovendien genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize en de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, en was een van de leestips tijdens de Jeugdboekenweek 2014 in België.

Titel: Het piratenmaal - Geluidenboek
Auteur: Jonny Duddle
Genre: Prentenboek: < 6 jaar
Uitvoering: hardback, 40 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, februari 2016
ISBN: 978 90 26138 61 4
NUR: 273

Oorspronkelijke titel: The Pirate Cruncher
Vertaling: Bette Westera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.