donderdag 16 augustus 2018

De student die zou trouwen - Anne van Doorn

Jan Willem verdwijnt spoorloos na bezoek aan een boekwinkel, negen dagen voor zijn huwelijk...


De student die zou trouwen
Een Robbie & Lowina mysterie

Samenvatting
In de hete zomer van 1976 verdween de Utrechtse student Jan Willem de Geer, negen dagen voor zijn trouwdag. Kort voor zijn verdwijning leende hij een fiets waarmee hij naar een boekhandel aan de Oudegracht reed. In deze winkel werd Jan Willem voor het laatst gezien. Hoewel de geleende fiets zeven jaar later werd teruggevonden, ontbrak van de student elk spoor. Het is een mysterie dat tot op heden onopgelost is gebleven.

Ruim veertig jaar later doet een boswachter op de Utrechtse Heuvelrug een ontdekking die het raadsel alleen maar groter maakt. Omdat de politie er niet in slaagt de zaak te ontrafelen, roept de radeloze familie De Geer de hulp in van een Leids recherchebureau, geleid door Robbie Corbijn. Met zijn assistente Lowina de Jong werkt Robbie aan een vrijwel hopeloze zaak die hij per se wil oplossen. Wat is er toch gebeurd met Jan Willem en wie is daarvoor verantwoordelijk?

Klik op de link voor het Gratis inkijkexemplaar

Het eerste verhaal met Robbie Corbijn en Lowina de Jong in de hoofdrol heeft de titel De ouders keerden niet terug. 

Mijn mening

De student die zou trouwen is het tweede deel in de serie over het recherche duo Robbie en Lowina. Helaas heb ik het eerste deel uit deze serie niet gelezen; dat is niet noodzakelijk om dit verhaal te kunnen volgen, maar ik vind het achteraf wel jammer.

De schrijfstijl van Anne van Doorn is prettig; mede door de niet te lange zinnen en de vlotte dialogen is zijn werk geschikt voor een breed publiek.
De uitgebreide beschrijvingen van personen, gebeurtenissen en omgeving zorgen er voor dat je heel betrokken raakt bij hetgeen je leest; dat is heel knap gedaan. 
Robbie en Lowina zijn duidelijk beschreven waardoor je voor zover het verhaal het toelaat, een kijkje krijgt op de eigenschappen die voor hen kenmerkend zijn. Ik ben een fan van Lowina. 
Maar de auteur laat bij deze personages nog niet het achterste van zijn tong zien, waardoor bij mij de nieuwsgierigheid hoogtij viert!

'Iemand was loslippig. Een losse opmerking, een zinspeling over de gevaren van diep begraven geheimen. Niet genoeg om alles te weten.'

De onderwerpen en wetenswaardigheden die ter sprake komen zijn duidelijk beschreven. Zoals de schets van een bepaalde locatie in Italië; dat klopt helemaal! Maar ook veel van de afgeschilderde gebeurtenissen in de jaren rond 1976 kloppen gewoon. Daarvoor moet veel vooronderzoek gedaan zijn. Zelf ben ik een nieuwsgierig aagje en heb een en ander gecontroleerd. Je steekt als lezer een boel op als je dat wilt!

Maar ook de gevoelens van de betrokken personen zijn goed neergezet; je voelt de wanhoop van de naasten van een vermist persoon goed aan. Steeds weer dat hele kleine beetje hoop, en dan...

"Ik kijk uit naar het volgende deel rond deze protagonisten; naar de avonturen die Robbie en Lowina beleven tijdens hun onderzoek naar wat écht gebeurd is en een antwoord kunnen geven aan degenen die achterbleven." - Graag Gelezen


De man die zijn geweten ontlastte kunnen we verwachten in 2019.

De auteur
Anne van Doorn is het pseudoniem van M.P.O. Books (Marco), auteur van misdaadverhalen. Sinds 2017 publiceert hij onder de naam Anne van Doorn detectives. We moeten het werk onder deze namen goed uit elkaar houden.

Zijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn Agatha Christie (Hercule Poirot, Tommy & Tuppence) en Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes). 
De hoofdpersonen in de detectiveserie van Anne van Doorn zijn particulier rechercheur Robbie Corbijn en zijn assistente Lowina de Jong. In plaats van in Bakerstreet 221B of in Whitehaven Mansions hebben zij zich gevestigd in de Kolos van Cronesteyn, een torenflat aan de rand van Leiden. Samen lossen zij mysteries op, waar dan ook in Nederland, Belgiė of elders in Europa.

Neem voor meer informatie een kijkje op zijn website en lees daar hoe je een gratis e-book kunt downloaden.


De student die zou trouwen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: De student die zou trouwen
Een Robbie & Lowina mysterie
Auteur: Anne van Doorn
Genre: detectiveroman
Uitgave: paperback, 255 pagina's
Uitgever: E-Pulp Publishers, mei 2018
ISBN: 9789492715135
ISBN: 9789492715142 (eBook)


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.