donderdag 9 augustus 2018

Eind oktober verschijnt bij The House of Books: 'Schaduw over Berlijn', geschreven door Volker Kutscher

'Razendsnelle mix van moord en corruptie in het Berlijn van 1929' - Publishers Weekly


Schaduw over Berlijn

Boekgegevens
Titel: Schaduw over Berlijn
Auteur: Volker Kutscher
Genre: historische thriller
Uitgave: paperback, 512 pagina's
Uitgever: The House of Books, oktober 2018
ISBN: 978 90 44354 46 1
ISBN: 978 90 44354 47 8 (e-book)

Schaduw over Berlijn is het eerste deel van de gelauwerde serie rondom Gereon Rath (waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht zijn) en die zich afspeelt rond de roerige Weimar Republiek.
Op basis van de boeken maakte gerenommeerd regisseur Tom Twyker de serie Babylon Berlin, de duurste niet-Engelse tv-productie ooit. De serie zal dit najaar te zien zijn op de Nederlandse televisie.

Omschrijving:
Berlijn, 1929. 
Als het lichaam van een bruut gemartelde Rus uit de rivier de Spree wordt getrokken, ziet rechercheur van de zedenpolitie Gereon Rath zijn kans schoon om terug te keren bij de afdeling moordzaken. 
Hij duikt op eigen houtje de Berlijnse onderwereld in op zoek naar de moordenaar en legt een samenzwering bloot die van de Russische bendes voert naar de allerhoogste politieke kringen, waar achter de schermen een staatsgreep wordt beraamd. 
Waar hij echter niet op had gerekend is dat hij zelf als verdachte gezien zou gaan worden.

De auteur:
Volker Kutscher werd 26 december 1962 in Lindlar geboren en groeide op in Wipperf├╝rth. Hij studeerde Duitse taal- en letterkunde, geschiedenis en filosofie in Wuppertal en Keulen. Hij werkte als een plaatselijke uitgever in Wipperf├╝rth. Sinds 2004 woont hij als freelance auteur en journalist in Keulen.

(foto: © Monika Sandel)

Schaduw over Berlijn reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.