donderdag 30 augustus 2018

Op zondag 9 september verschijnt bij Uitgeverij Palmslag 'Doris Dorpsuil' van Bo Sijpkes

Vier verhalen over levensveranderende situaties


Doris Dorpsuil

Volgens Bo Sijpkes, de auteur, bestaat er meer dan alleen een wereld waarin kinderen leren rekenen en schrijven. Kinderen moeten ook leren omgaan met hun eigen gevoelens tijdens levensveranderende situaties. Dit kunnen negatieve gebeurtenissen zijn, zoals de dood of een scheiding, maar ook mooie dingen, zoals de geboorte van een broertje of zusje. 

In Doris Dorpsuil worden deze situaties aan de hand van vier stappen bespreekbaar gemaakt.

Over het boek:
In een grote boom, midden in het dorp woont Doris Dorpsuil. Doris ziet alles wat er in het dorpje gebeurt. Iedere dag komen er kinderen uit het dorp naar Doris om te vertellen wat ze meemaken. Met Doris is het fijn praten over de leuke en de minder leuke gebeurtenissen in het leven.

In dit eerste boek over Doris Dorpsuil leer je gemakkelijk samen met kinderen, aan de hand van vier simpele stappen, geboorte, dood, scheiding en een eerste schooldag bespreekbaar te maken. Bovenal is het gezellig en leerzaam om even weg te duiken in het dorpje van Doris.

Luister HIER naar de auteur als ze vertelt hoe het boek tot stand kwam.

(foto: Uitgeverij Palmslag)

De auteur:
Bo Sijpkes (1988) koos na het VWO voor een studie Psychologie, maar besloot uiteindelijk de Pedagogische Academie te voltooien. Door haar ervaringen in het regulier- en korte tijd in het speciaal onderwijs te combineren met haar studiekennis en haar ervaringen met levensveranderende situaties heeft ze de verhalen van Doris Dorpsuil geschreven. Verhalen waarin gevoelsverwerking bij jonge kinderen centraal staat met als leidraad compassie. Compassie voor het kind en voor jezelf als volwassene. Dit alles aan de hand van vier simpele stappen!

Doris Dorpsuil reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Doris Dorpsuil
Auteur: Bo Sijpkes
Genre: kinderboeken
Uitgave: hardcover (full colour), 80 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, verwacht 9 september 2018
ISBN: 978 94 91773 88 4
Illustraties door: Ati van Twillert

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.