woensdag 9 januari 2019

In de schijnwerpers: De U-curve - Kieran Setiya **alsmede inkijkexemplaar**

Hoe filosofie kan inspireren om de weg te vinden naar het geluk


De U-curve

Over het boek

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de tevredenheid met ons eigen leven de vorm heeft van een U. Hoe verder we het midden van ons leven naderen, hoe groter de kans op een dieptepunt. Ooit bevinden we ons allemaal op de bodem van die U. Hoe kunnen we nog voldoening uit het leven halen, nu onze weg al grotendeels is uitgestippeld en de toekomst vaster ligt?

Kieran Setiya tackelt deze fundamentele vragen door terug te grijpen op denkers als Aristoteles, Schopenhauer, Virginia Woolf en Simone de Beauvoir, en deze toe te voegen aan zijn eigen ervaringen. Hij laat ons zien waarom missing out goed is, hoezeer onze opties overgewaardeerd zijn en waarom je vooral blij moet zijn als je een fout maakt.

De U-curve is een heldere, grappige en wijze gids vol verrassende inzichten en praktisch advies voor het vinden van een diepere betekenis – ook of juist – als het leven even tegen zit.
(bron info: HarperCollins Holland)


De auteur

Kieran Setiya is professor filosofie aan het MIT in Boston. Op zijn vijfendertigste werd hij zelf getroffen door een 'verontrustende mix van nostalgie, spijt, claustrofobie, leegte en angst'.
Gedroomde carrière, fijn gezin, leuke vrouw en toch 'gevloerd door de existentiële vragen die bij het midden van het leven horen.'
De U-curve is het briljante resultaat van zijn eigen zoektocht.

De U-curve koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: De U-curve
Auteur: Kieran Setiya
Categoriën: Persoonlijke ontwikkeling, Geluk & Motivatie, Spiritualiteit, Religie, Theologie
Uitgave: paperback, 192 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, januari 2019
ISBN: 978 94 02729 90 0
ISBN: 978 94 02756 81 4 (eBook)
NUR: 700
Originele titel: Midlife
Vertaald door: Renske Groeneveld


Met dank aan HarperCollins Holland voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.