zaterdag 19 januari 2019

Mag ik uw aandacht voor: Iunagos (Ganda I) - Dirk Willaert

Een historisch avontuur vol uitdagingen, liefde en rivaliteit


Iunagos

In GANDA loopt de ontstaansgeschiedenis van de Oost-Vlaamse stad Gent als een rode draad doorheen de verhalen. Maar niet alleen Gent is het decor. Belangrijke gebeurtenissen in huidig Vlaanderen en de omliggende regio's bepalen mee de avonturen van de personages.

GANDA 1 – IUNAGOS

Gent, 84 jaar voor het begin van onze jaartelling.

Tijdens een natuurverschijnsel bevalt Sarag van een zoon. De Ziener en invloedrijkste man van de stam beschouwt dit als een teken van de Goden en eert de jongen met de goddelijke naam: Iunagos.
Iunagos groeit op aan de Ganda, de samenvloeiing van de rivieren Scaldis en Legia. Zijn boerderij staat op Spiekersheuvel, de laagste van de twee heuvels die tussen beide rivieren het landschap domineren. Wanneer hij elf winters oud is, groeit zijn vriendschap met Varanis, de dochter van de wolmeester, uit tot prille liefde. Ze beloven elkander om vier winters later hun eigen gezin en boerderij te stichten. Maar dat is zonder de plannen van de Ziener gerekend. Hij stuurt Iunagos weg naar de Heilige Eik. Betekent dit het einde van hun ontluikende liefde of lukt het Iunagos om Varanis voor zich te houden? Ondertussen bereiken onheilspellende tijdingen de ganda. Zal Iunagos zijn familie en vrienden ooit levend terugzien?
(bron info: Uitgeverij Gandaboeken)

De auteur
(foto: auteurspagina Uitgeverij Gandaboeken)

Dirk Willaert (1972) wilde op zijn 16e al de geschiedenis van zijn geboortestad Gent vertellen. In 2003 startte hij een jarenlang onderzoek, volgde les aan de Gentse Universiteit, worstelde zich door stapels boeken, ontmoette tal van archeologen, historici en heemkundigen en kwam uiteindelijk in contact met de wereld van levende geschiedenis. Dat laatste was voor Dirk Willaert een onuitputtelijke bron van informatie. De kennis en ervaringen die hij in die jaren vergaarde, maken dat zijn personages tot leven komen.

Iunagos koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Iunagos
Reeks: GANDA, boek 1
Auteur: Dirk Willaert
Illustraties door Dirk Willaert
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 374 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Gandaboeken, vierde druk oktober 2018
ISBN: 978 90 82495 81 2
NUR: 342

Ook verschenen in deze reeks van Dirk Willaert:
Ganda 2 - Volk van de adelaar
Ganda 3 - Triskelion


Met dank aan Uitgeverij Gandaboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.