zaterdag 12 januari 2019

Mag ik uw aandacht voor: Anne Frank - Maria Isabel Sánchez VegaraAnne Frank

Dit boek is onderdeel van de serie 'Van klein tot groots', waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

(Frankfurt, 12 juni 1929 - Bergen-Belsen, februari 1945) 
Anne Frank was een Duits meisje van Joodse afkomst dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook uit angst voor de nazi's. Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek, tot ze na ruim twee jaar werd ontdekt en weggevoerd naar een concentratiekamp. Daar stierf ze, slechts een paar weken voor het einde van de oorlog. 
Haar dagboek werd vertaald in meer dan 70 talen en geeft een stem aan meer dan een miljoen kinderen die zijn omgekomen tijdens de Holocaust.
(bron info: De Vier Windstreken)

Eerder las ik uit de serie 'Van klein tot groots' van deze auteur: Coco Chanel.

De auteur

(foto ©Pere Pascural Fotografia)

María Isabel Sánchez Vegara werd geboren in Barcelona, Spanje.
Ze werkte meer dan vijftien jaar voor cliënten bij belangrijke reclame agentschappen.
Ze beschrijft zichzelf als: "Creator, author, writer, copywriter, creative director, creative strategist, brand positioner and dreamer." (Linkedin)

Een paar vragen die Jackie Hong, Staff Reporter bij The Star naar aanleiding van deze serie Van klein tot groots per e-mail aan María Isabel Sánchez Vegara stelde:

Waarom heb je ervoor gekozen om de serie Van klein tot groots op vrouwen te richten?

Het idee kwam naar voren toen mijn tweelingnichten werden geboren. Ik was op zoek naar boeken om ze te verwelkomen in deze wereld. Ik was verrast dat er nog steeds zoveel verhalen waren die gingen over dames die zaten te wachten op een prins om hen te komen redden. 
Ik wist dat de geschiedenis vol staat met verhalen over ongelooflijke vrouwen, sterk en gepassioneerd, die in staat waren om hun dromen waar te maken. En dat waren de verhalen die ik mijn nichtjes over wilde vertellen.

Hoe kies je over welke vrouwen je schrijft?

Van klein tot groots is een eerbetoon aan dromers - aan hen die een droom nastreven, hoe onmogelijk het ook leek. Vanaf dat moment was alles heel intuïtief. Ik zoek geen vrouwen die simpelweg de top hebben bereikt in hun carrière als ontwerpers, schilders, vliegeniers, schrijvers, onderzoekers of zangers. Ik zoek ook naar authentieke en unieke vrouwen met een geweldige persoonlijkheid.

Lees HIER het volledige e-mail interview.

Van klein tot groots - Anne Frank koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Anne Frank
Reeks: Van klein tot groots
Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustraties: Sveta Doroshevea
Genre: Kunst, Cultuur & Geschiedenis, Leeftijd 10-12, prentenboek
Uitgave: gebonden, 32 pagina's
Uitgever: De Vier Windstreken, januari 2019
ISBN: 978 90 51166 96 5
NUR: 212, 274
Oorspronkelijke titel: Pequeña y Grande Anne Frank
Nederlandse tekst van Antje Schoehuys- Blaak


Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.