donderdag 3 januari 2019

Vandaag in de schijnwerpers: Stop - Gert BlomStop

Robert Maloney heeft twaalf jaar lang onterecht in de gevangenis gezeten voor de moord op politieagent Dave Collins. 

In de gevangenis overleefde hij een aantal aanslagen op zijn leven die hem aan het denken hebben gezet. Hij kan zich niets herinneren van de fatale schietpartij waarbij Collins het leven liet en hijzelf zwaar gewond raakte. Mist hij soms óók een stukje herinnering die met hem in het graf had moeten verdwijnen? Heeft hij de échte moordenaar van Dave Collins in de ogen gekeken? 

Eenmaal vrij wil hij niets meer te maken hebben met het land wat hem zo slecht behandeld heeft. Hij begint te wandelen, van Albuquerque New Mexico naar El Paso Texas, waar hij de grens wil oversteken naar Mexico. Hij krijgt gezelschap van Lynna Porter-Davis, de inmiddels hertrouwde weduwe van politieman Dave Collins. Zij kan na zijn rehabilitatie niet langer in onzekerheid leven omtrent de werkelijke naam van de moordenaar van haar eerste man. Ze loopt mee met haar vroegere doodsvijand om diens geest te stimuleren om dat fatale moment vrij te geven. Ook de NBC volgt hen, evenals een groeiende schare sympathisanten. Ook de werkelijke moordenaar volgt de karavaan en onderneemt steeds wanhopiger pogingen om Maloney het zwijgen op te leggen. 

Aanvankelijk kunnen Maloney en Lynna elkaar nauwelijks luchten of zien, het valt ook niet mee om twaalf jaar vijandschap zomaar van je af te zetten, maar gaandeweg krijgen zij toch meer begrip voor elkaar.

Stop koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Stop
Auteur: Gert Blom
Genre: literaire fictie algemeen
Uitgave: paperback, 486 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, december 2018
ISBN: 9789463385442
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.