vrijdag 12 april 2019

In de brievenbus: 'Van de liefde en de zee' geschreven door Willem Frederik ErnéVan de liefde en de zee

Koos Siemelink, eerste machinist van het ss Padong, is op volle zee als op 10 mei 1940 de Duitsers Nederland binnenvallen. Thuis is onbereikbaar geworden. Hij wordt gedwongen te varen in de konvooien tussen Liverpool en Canada, voortdurend belaagd door de Kriegsmarine en de Luftwaffe. Hij bezoekt New  York, waar hij op de beroemde wereldtentoonstelling een blik in de toekomst kan werpen.

Intussen zijn in Utrecht Koos’ vrouw Marianne en 12-jarige zoon Gerhard onder Duitse heerschappij gekomen en verdwijnt Gerhards joodse vriendinnetje Rebecca.

De vergeten helden

Van de liefde en de zee is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. J.J. Erenstein, de grootvader van W.F. Erné’s vrouw, was op volle zee toen de oorlog uitbrak. Net als alle 18.500 bemanningsleden van de 640 Nederlandse koopvaardijschepen werd ook hij onderworpen aan de vaarplicht en daarmee in één klap gebombardeerd tot frontsoldaat. Een groot deel van deze koopvaardijmensen heeft Nederland nooit teruggezien.

De auteur

Willem Frederik Erné (Utrecht, 1953) is schrijver, vertaler en musicus. Hij werkte jarenlang als multi-instrumentalist bij Seth Gaaikema, Tineke Schouten en Henk Elsink. 
Eerder schreef hij De arrogantie van het doorgeefluik. Hij is getrouwd met Marguerite en woont in Duitsland.

NB: klik op de gekleurde link voor mijn recensie van 'De arrogantie van het doorgeefluik'.

Van de liefde en de zee koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Van de liefde en de zee
Auteur: Willem Frederik Erné
Genre: oorlogsroman
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: Uitgeverij DeWielen², april 2019
ISBN: 978 90 82765 31 1


Met dank aan Uitgeverij DeWielen² voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.