maandag 15 april 2019

In de schijnwerpers: GANDA 3 - Triskelion, geschreven door Dirk Willaert

Vriendschap, geloof en volharding voor een vrij Gallië


Triskelion
GANDA 3

In GANDA loopt de ontstaansgeschiedenis van de Oost-Vlaamse stad Gent als een rode draad doorheen de verhalen. Maar niet alleen Gent is het decor. Belangrijke gebeurtenissen in huidig Vlaanderen en de omliggende regio's bepalen mee de avonturen van de personages.

54 jaar voor het begin van onze jaartelling.

In Ganda organiseert het Menapische stamhoofd Iunagos een Landdag waarop de belangrijkste vertegenwoordigers uit Belgische stammen uitgenodigd zijn. De Eburoonse koning Ambiorix doet hierop een verrassende onthulling die Iunagos van slag brengt. Maar veel tijd om hierover te piekeren, heeft Iunagos niet. Er zijn andere problemen, zoals de vraag: hoe kunnen ze de oorlogsmachine van Julius Caesar stoppen? De Landdag wordt afgesloten met duidelijke plannen en elk keert terug naar zijn stam om ze tot uitvoering te brengen. Iunagos zelf reist naar het land van de Morienen voor een cruciale ontmoeting met oude vrienden.

Wat Iunagos en zijn strijdmakkers nog niet wisten, was dat op de Landdag een verrader aanwezig was. Die heeft slechts één doel: koning worden over alle Belgische stammen.
(bron info: Uitgeverij Gandaboeken)

BEKIJK HIER DE TEASER

Ook verschenen in deze reeks:
Ganda 1 – Iunagos
Ganda 2 - Volk van de adelaar

De auteur:

Dirk Willaert (1972) wilde op zijn 16e al de geschiedenis van zijn geboortestad Gent vertellen. In 2003 startte hij een jarenlang onderzoek, volgde les aan de Gentse Universiteit, worstelde zich door stapels boeken, ontmoette tal van archeologen, historici en heemkundigen en kwam uiteindelijk in contact met de wereld van levende geschiedenis. Dat laatste was voor Dirk Willaert een onuitputtelijke bron van informatie. De kennis en ervaringen die hij in die jaren vergaarde, maken dat zijn personages tot leven komen.

GANDA 3 - Triskelion koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Triskelion
Reeks: Ganda #3
Auteur: Dirk Willaert
Genre: historische fictie
Uitgave: paperback, 296 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Gandaboeken, augustus 2018
ISBN: 978 90 82495 83 6
NUR: 342


Met dank aan Uitgeverij Gandaboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.