dinsdag 30 juli 2019

Ik las: 'Goeiemorgen, beste buur' geschreven door Davide Cali met illustraties van Maria Dek

Een verrassend verhaal dat begint met een ei en eindigt met een feestje onder vrienden.


Goeiemorgen, beste buur

'Er was eens een muis die een omelet wilde maken.
Daarvoor had ze een ei nodig, maar de muis had er geen.
Dus dacht ze: ik ga er één vragen aan mijn buur, de merel.'

Over de auteur:

Davide Cali (1972) is een in Zwitserland (Liestal) geboren Italiaan. Hij begon met het schrijven van kinderboeken in 1998. Deze eerste boeken werden uitgegeven in Italië en hij illustreerde zijn eerste vier boeken zelf. Zijn werk wordt sinds 2004 ook uitgegeven in Frankrijk door Sarbacane. Tot nu toe werden meer dan 90 prentenboeken en comics vertaald en verkocht in meer dan 30 landen.
Bovendien schrijft hij onder de pseudoniemen Taro Miyazawa en Daikon.

Over de uitgever:

TIPTOE Print is een nieuwe kleinschalige uitgeverij van naar het Nederlands vertaalde prentenboeken. Het kan gaan om recente boeken, maar net zo goed om heruitgaves van in vergetelheid geraakte parels. De uitgeverij, gevestigd in Brussel, kiest bewust voor publicaties uit andere culturen en taalgebieden. TIPTOE Print wil zowel het literaire landschap als het blikveld van de (jonge) lezer verruimen. De beeldverhalen stralen warmte, humor & poëzie uit. We publiceren gemiddeld 4 titels per jaar. 

On tiptoe… voor boeken die je verbeelding doen groeien, en je over het muurtje doen kijken. Boeken die je tot op de toppen van je tenen brengen… 

Voor iedereen vanaf 3 jaar.
(bron info: Tiptoe Print)

Mijn mening:

Michael De Cock heeft door zijn vertaling van dit prentenboek van  Davide Cali gezorgd voor een ritmische gebeurtenis waardoor het heel fijn is om uit voor te lezen. Het verhaal danst!
Het verhaal doet een beetje denken aan 'Zwaan kleef aan' beter bekend als 'De Gouden Gans' waarbij iedereen die een gouden vogel aanraakt er aan vast blijft kleven en daardoor uiteindelijk een prinses die nooit kon lachen in lachen laat uitbarsten. Eind goed... al goed.
Natuurlijk is dit een ander verhaal.

Door de prachtige illustraties van de Poolse Maria Dek (pseudoniem van Marysia Dek) wordt de tekst gecompleteerd tot een indrukwekkend geheel.
In Goeiemorgen, beste buur worden kinderen nieuwsgierig gemaakt, terwijl ze kunnen genieten van de tekeningen en het verhaal en ook leren hoe bepaalde dieren eruitzien.
Onbewust worden ze aangespoord om te tellen en niet op de laatste plaats leren ze dat elkaar helpen uit kan groeien tot iets waar iedereen iets aan heeft.
Een pluim voor de auteur: er worden niet meer woorden gebruikt dan nodig is voor de lezers op de aanbevolen leeftijd, waardoor het heerlijk rustig blijft.

Ik heb werkelijk genoten van Goeiemorgen, beste buur.


Goeiemorgen, beste buur koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Goeiemorgen, beste buur
Auteur: Davide Cali 
Illustraties: Maria Dek 
Uitgave: hardcover, 40 pagina's
Uitgever: Tiptoe Print mei 2019
Genre: prentenboek 4+
ISBN 9789463880510
Oorspronkelijke titel: Good Morning, Neighbor
Vertaling: Michael De Cock

Met dank aan Tiptoe Print voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.