maandag 1 juli 2019

In de brievenbus: 'De wijde lucht' geschreven door Kate AtkinsonDe wijde lucht

Lang voordat Kate Atkinson de bekroonde internationale bestseller Leven na leven schreef, was er de schitterende romanreeks met de onweerstaanbaar norse privĂ©detective Jackson Brodie in de hoofdrol. 

In dit langverwachte nieuwe deel van de serie is Brodie terug, en onlangs verhuisd naar een rustig dorp aan de Engelse kust. Zijn werkzaamheden (bewijs van echtelijke ontrouw verzamelen voor achterdochtige vrouwen) zijn rechttoe rechtaan, de setting is pittoresk. Maar onder het oppervlak sluimert iets duisters. 
Een toevallige ontmoeting met een wanhopige man op een afbrokkelende klif leidt Jackson naar Crystal Holroyd, het vrachtwagenimperium van haar man Tommy, en naar een sinister netwerk – en terug op het pad van zijn oude vriend Reggie. 
Oude geheimen en nieuwe leugens doorkruisen elkaar in deze grappige, schrijnende en adem-benemende nieuwe roman.
(bron info: Uitgeverij Atlas Contact)

De auteur: 

Kate Atkinson (1951) won de Whitbread Award voor haar eerste roman, 'Achter de schermen'. Ze werd geboren in York en leeft nu in Edinburgh.
Haar romans met detective Jackson Brodie in de hoofdrol werden succesvol verfilmd door de BBC. 'Leven na leven' verscheen in 2013 en werd bekroond met de Costa Novel Award. Het boek stond maandenlang op de 'New York Times'-bestsellerlijst en was in Engeland een van de best verkochte romans van 2013 en 2014. Het boek wordt momenteel verfilmd. 'Gevallen god' verscheen in 2015. In oktober 2018 verscheen haar nieuwste boek 'Transcriptie. Haar nieuwe roman 'De wijde lucht' is verschenen in de zomer van 2019.

De wijde lucht koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: De wijde lucht
Auteur: Kate Atkinson
Genre: roman
Uitgave: paperback, 376
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, juni 2019
ISBN: 978 90 25456 54 2
ISBN: 978 90 25456 58 0 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Big Sky
Vertaald door: Inge Kok


Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.