donderdag 11 juli 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'Een huis vol vragen' geschreven door Rob van DorssenEen huis vol vragen

Omschrijving: 

Johan heeft maar weinig contact met zijn vader. Het bericht van het plotselinge overlijden van zijn vader zet zijn wereld compleet op zijn kop. Tot dan toe kabbelde zijn leven voorspelbaar voort, maar ineens dreigt Johan ten onder te gaan in een stroomversnelling aan gebeurtenissen. Wat hij meende te weten over zijn vader lijkt helemaal niet te kloppen. 
Op angstaanjagende wijze wordt hij achtervolgd door een verleden. Een verleden dat hij totaal niet kent. De vragen stapelen zich op. Aan zijn vader kan Johan ze niet meer stellen. Ook het huis van zijn vader levert vooral vragen op en weinig antwoorden. 
In de nachtmerrie waarin Johan na het overlijden van zijn vader belandt vormen diamanten de rode draad.
(bron info: Uitgeverij Nobelman)

De auteur:

Rob van Dorssen is geboren in Den Haag en studeerde in Leiden. Een sollicitatiegesprek in Groningen was meteen zijn eerste kennismaking met Groningen. Inmiddels woont hij al vele jaren in het Noorden. 

Op NPO radio 1 had Frits Spits een aantal jaren geleden in zijn programma De Taalstaat een rubriek ‘schrijf een roman in 140 woorden’.
Een paar dagen na zijn inzending mocht Rob van Dorssen zijn roman live voorlezen in De Taalstaat. Na afloop spoorde Frits Spits hem aan om vooral door te gaan met schrijven. Deze aansporing heeft geleid tot de literaire thriller Een huis vol vragen.

De roman in 140 woorden is achter in dit boek als bijlage opgenomen onder de titel Schakel in vriendschap.

Een huis vol vragen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Een huis vol vragen
Auteur: Rob van Dorssen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 184 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, juni 2019
ISBN: 978 94 91737 44 2
NUR: 305


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.