zondag 17 januari 2021

Ik las: 'Dieet Smakelijk', geschreven door Wouter Cornet

 Hoe je 33 kilo kunt afvallen met 40 heerlijke recepten


Dieet Smakelijk

Het goede nieuws is dat het makkelijker is dan je van tevoren zou denken. Dit boek is een verzameling van mijn veertig favoriete gerechten die ik heb leren kennen in de tijd dat ik 33 kilo verloor. Allemaal heerlijke, maar ‘slanke’ recepten waarmee ik transformeerde van obees naar kerngezond, zonder mezelf ook maar één uitgekiende dieetmethode op te leggen of dieetgoeroes te volgen. Mijn eigen methode? Heel simpel: gezond verstand, heel veel uitproberen en uiteindelijk gerechten uitvinden die niet vol zitten met calorieën, maar wel met smaak. Want ik houd veel te veel van lekker eten om het op te geven.

Iedereen die niet zijn plezier in eten wil inleveren, maar wel wat gewicht, zou dit boek in de keuken moeten hebben. En iedereen die gewoon houdt van originele, heerlijke recepten die je makkelijk zelf kunt maken ook.
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Na ontvangst van het boek ben ik meteen gaan kijken welke gerechten ik zou gaan bereiden; de plaatjes alleen al doen je watertanden.

Elk recept krijgt op twee pagina’s aandacht. Een foto beslaat de linker-pagina, terwijl je op de rechterpagina kunt lezen welke ingrediënten je nodig hebt, hoe het gerecht bereid moet worden, hoe lang het ongeveer duurt en hoeveel kcal per portie geteld mogen worden.
Het is een boek met flinke afmetingen geworden.

Leuk om te zien dat de auteur op de pagina met de foto, ruimte heeft vrijgemaakt voor een persoonlijke toets.
Wouter Cornet vertelt zijn verhaal op rode pagina’s met witte letters of op witte pagina’s met rode letters; ook hier ontbreekt een foto niet.
“Ik wil graag mijn ervaringen en  favoriete recepten met iedereen delen. Vandaar dit boek. Borden vol inspiratie voor heerlijke dieetgerechten en ook nog eens handige tips.”

Wat ik ook bijzonder waardeer van Wouter Cornet is dat hij dit boek niet ziet als een verplichting, maar als een hulpmiddel om een nieuwe levensstijl aan te kunnen meten waarvan je kunt blijven genieten.
“Het is namelijk de bedoeling dat je het volhoudt. Dat is het belangrijkste. En als je er voor jezelf een lijdensweg van maakt, lukt dat nooit. Iedere dieet begint bij gezond verstand!”
Deze woorden betekenen voor mij dat ik aan de slag gaan kan met deze recepten; ik heb gisteren terwijl buiten de sneeuw viel, al meteen genoten van ‘Gevulde paprika – op zijn Mexicaans’.

Achter in het boek lees je ook nog ‘De boodschap van de chef’; hierin lees je over de visie van topchef Roy Kramer die de gerechten bereid heeft. Ook dat heb ik graag gelezen.

Petje af voor de auteur, de kok en de fotograaf!
Ik heb werkelijk genoten van Dieet Smakelijk en waardeer het met vijf sprankelende sterren.


De auteur:

Wouter Cornet (1981) werkt op de creatieve afdeling van een televisieproductiebedrijf. Daarnaast is hij schrijver én liefhebber van lekker eten. 
Vroeger at hij veel en ongezond, maar sinds twee jaar wat minder, veel bewuster en nog steeds heerlijk. Hij experimenteert volop met nieuwe gerechten. Die verspreidt hij regelmatig via de Facebookgroep Dieet Smakelijk, waarbij al meer dan 11.000 mensen zich hebben aangesloten. Op verzoek van velen zijn zijn veertig beste en lekkerste dieetrecepten nu gebundeld in ‘Dieet Smakelijk’.

Over zijn afvalrace schreef hij eerder het boek De gezellige dikzak op dieet

Dieet Smakelijk koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Dieet Smakelijk
Auteur: Wouter Cornet
Genre: kookboeken
Uitgave: paperback, 104 pagina's
Uitgever: GrowingStories, januari 2021
ISBN: 9789493089747


Met dank aan Wouter Cornet voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.