zaterdag 9 januari 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Een vervlogen droom', geschreven door Rosemarijn Milo

 Verslag van een te kort leven


Een vervlogen droom

Augusta Francisca Maes, Guusje (1891-1918), had zich haar leven als getrouwde vrouw wel heel anders voorgesteld. Zij was feministe, niet helemaal ‘avant la lettre’, maar zonder het zich bewust te zijn en misschien zelfs zonder het woord te kennen. Zij blijft dromen van een ander vrouwenleven, onafhankelijk en niet ondergeschikt, maar de werkelijkheid van het begin van de 20e eeuw en het huwelijk met een man die wel van haar houdt maar niets van haar begrijpt – alles tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog – zijn haar ten slotte fataal.

De auteur:

Rosemarijn Milo, Guusjes kleindochter, dacht aanvankelijk dat zij celliste zou worden maar ging na haar conservatoriumopleiding rechten studeren. Zij werd advocaat en rechter. Tegen het einde van haar juridische loopbaan is ze definitief in Frankrijk gaan wonen waar ze nog een aantal jaren heeft gewerkt als juridisch vertaalster om als schrijfster te eindigen.
Zij publiceerde eerder ‘Brieven uit La Dominance’ in 2012 en  Het hoge woord in 2020.Een vervlogen droom koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Een vervlogen droom 
Auteur: Rosemarijn Milo
Genre: roman
Uitgave: paperback met flappen, 277 pagina's
Uitgever: Uitgeverij U2pi BV, februari 2019
ISBN: 9789087598310
ISBN: 9789087598853 (eBook)
NUR: 300Met dank aan Uitgeverij U2pi BV voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.