maandag 11 januari 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'De moeder van Vera', geschreven door Alma Post

 Voor mensen met (lastige) moeders!


De moeder van Vera

Vanaf haar kindertijd heeft Vera zich onzeker gevoeld in gezelschap van haar schaamteloos egocentrische moeder. Ook nu ze al dik volwassen is slaagt moeder Marga erin haar dochter veelvuldig te overvallen met haar enormiteiten. De familie drijft een landelijk gelegen hotel-restaurant, waarin hard gewerkt wordt door iedereen behalve Marga. Toch staat Marga onaantastbaar aan de top van de piramide die Hotel Boszicht vormt. 

Na de dood van haar tolerante vader Ties besluit Vera, inmiddels van middelbare leeftijd, zich niet langer door haar moeder te laten overheersen. Daartoe moet ze haar eeuwige schroom overwinnen. Tegenover haar moeder, maar ook tegenover haar in een mysterieuze liefdescrisis verkerende dochter. 

"Op haar vijftigste moest ze toch in staat zijn om haar moeder te trotseren?"


De auteur vertelt:

“Toen ik geboren werd woonden mijn ouders 'in'. Ze hadden twee kamers op de bovenverdieping van een echtpaar in de gemeente Hoogvliet bij Rotterdam. Inwoning geven was verplicht, vanwege de naoorlogse woningnood. Mijn ouders waren de koning te rijk toen ze na vijf jaar een driekamerwoning kregen in de nieuwbouw. Onze flat was het eerste bouwwerk in de wijk. Ik groeide op tussen koolzaadvelden en bouwmaterialen. 
Het verschil met mijn klasgenootjes op de montessorischool en hun jarendertig villa's was groot en moeilijk in te halen. Het zat in alle facetten van mijn leven. Taalgebruik, kennissenkring, wasgelegenheid, vakanties.
Mijn grootste avontuur, tot mijn twaalfde, was vanuit het geleende vakantiehuisje in Noord-Brabant heel ver fietsen. Naar BelgiĆ«! En dan in het plaatsje Poppel, vijf kilometer van de grens, snoep kopen. Bleekroze zuurtjes en suikerklonten aan een draadje. Mijn klasgenoten gingen naar Frankrijk en ItaliĆ«. Als ik hen over de geneugten van een pizza in Florence hoorde praten, zweeg ik.”

Website: www.almapost.nl

De moeder van Vera koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De moeder van Vera
Auteur: Alma Post
Genre: roman
Uitgave: paperback, 172 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij de Onderstroom, januari 2021
ISBN: 9789083043715
ISBN: 9789083043722 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij de Onderstroom voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.