zondag 3 januari 2021

Ik las: 'Ik weet wat je deed' geschreven door Viviane Gerits


Ik weet wat je deed

Jef is meer dan twintig jaar gelukkig gehuwd met Mia. Ze hebben een zoon, Tim. Op een dag gebeurt het ondenkbare: Jef gaat vreemd. Dat creƫert voor hem een intens groot dilemma. Hij staat voor de keuze.
Gaat hij zijn misstap opbiechten of zwijgt hij?
Hij neemt de verkeerde beslissing. De gevolgen zijn niet te overzien.

Bekijk HIER de boektrailer van Ik weet wat je deed.

Mijn mening:

In ‘Ik weet wat je deed’ volgen we Jef, Mia, ‘Zij’ en Annemiek in hoofdstukken met hun naam als titel. Wie ‘Zij’ is, zal tot het laatst een geheim blijven. Dat is heel knap gedaan door de auteur.

“Voorzichtig zijn is beter, het is belangrijk de zaken op een juiste manier aan te pakken. Ooit zal de tijd rijp zijn. Waarom zou ze dit te snel afhandelen? Ze heeft al zolang gewacht..."
“Ze leunt achterover in haar warme bad en geniet van de smaak van macht. Voldoening, ja, dat is wat ze voelt. Dit is genieten. Het vraagt om meer. Veel meer.”

De rivier de Schelde meandert door de prettige, vlotte schrijfstijl door het verhaal; het begint en eindigt met de Schelde die door Antwerpen stroomt. Het is de rivier die Antwerpen groot heeft gemaakt. 

‘Ik weet wat je deed’ is een verhaal dat je aangrijpt en je niet meer loslaat. 
Vanaf de proloog ben je gevangen door de spanning die nog verhoogd wordt door de wisselende perspectieven.

Jef is niet meer zoals hij vroeger was en waar ligt dat aan? Is het zijn gezondheid die hem parten speelt of is er iets anders aan de hand?

“Van deze berichten en die vreemde ongelukjes word ik echt bang, Jef. Weet je wat er nog meer is? De laatste tijd heb ik het gevoel dat ik je niet meer ken.  Je bent zo anders dan enkele maanden geleden. Ik weet niet goed meer wat ik ervan moet denken.”

Op een van de laatste bladzijden wordt de keuze voor de titel duidelijk gemaakt in een bloedstollende epiloog. Stel je voor dat zoiets echt zou gebeuren: het idee is angstaanjagend!

Ik heb ‘Ik weet wat je deed’ graag gelezen en waardeer het boek dan ook met 4,5/5* en ik kijk uit naar een volgende thriller van Viviane Gerits.


De auteur:

Viviane Gerits (1956) is geboren in Antwerpen en studeerde gezondheidspsychologie.
Haar fascinatie, proberen te begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, is terug te vinden in haar verhalen. Ze schreef naast kortverhalen twee feelgood romans:
‘Hond in een Kegelspel’, 2015 en ‘Witte zwanen, grijze zwanen’, 2016.
'Ik weet wat je deed' is haar eerste thriller.

Ik weet wat je deed koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Ik weet wat je deed
Auteur: Viviane Gerits
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 198 pagina's
Uitgever: Ambilicious, december 2019
ISBN: 9789492551856
NUR: 305


Met dank aan Ambilicious voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.