zaterdag 23 januari 2021

Ik las: 'De slag in het Kralingse Bos', geschreven door Esther Vermeulen

 'Spannende detectivereeks met een vleugje romantiek'


De slag in het Kralingse Bos
Bureau MaRiT deel 8

In het Kralingse Bos in Rotterdam vindt een grimmige confrontatie plaats. Als privédetective Marit Johansen van een beroemd filmechtpaar een ogenschijnlijk ongevaarlijke opdracht accepteert, begeeft ze zich in een subcultuur waarvan de buitenwereld het bestaan niet kent. 
Op haar geheimzinnige speurtocht kruist haar pad zich met dat van Dix Boeks, rechercheur van de politie Rotterdam, die haar waarschuwt voorzichtig te zijn. Samen met haar collega's in crime, de eigenzinnige Jack Stevens en de aan een rolstoel gekluisterde Olaf, lijken de vele nachtelijke uurtjes in het Erasmus MC beloond te worden. 
Of is niets wat het lijkt en is haar zoektocht nog niet ten einde?
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

De proloog zorgt er direct voor dat je nieuwsgierigheid gewekt is; wat gebeurt hier eigenlijk?

“Zijn nieuwsgierigheid had de overhand gekregen. Het had hem aanvankelijk benauwd maar zijn vriend had hem weten te overtuigen, het was tenslotte voor zijn eigen bestwil.”

Mocht je de eerdere delen over de avonturen met Bureau MaRiT niet gelezen hebben, is dat geen probleem omdat de auteur al in een vroeg stadium de medewerkers, de ondersteunende personen en de ‘zusters’ aan de lezer voorstelt.
Hierdoor kun je volop genieten van hetgeen Marit zich weer op de hals haalt door het accepteren van een aanvraag tot onderzoek naar de dader van een verschrikkelijke actie die tot gevolg heeft dat een jongeman in coma ligt.

Er is in dit boek sprake van een aantal verhaallijnen die elkaar afwisselen; dit zorgt er voor dat de spanning kan blijven stijgen.

“Wat was er nu precies aan de hand?…
De zogenaamde dreigbrief waarin van haar werd geëist het onderzoek te staken. De man die ze nu al op drie plaatsen was tegengekomen: de eerste keer in het ziekenhuis, de tweede keer in het Kralingse Bos en u weer in de voetbalkantine. Dat kon geen toeval meer zijn.”

‘De slag in het Kralingse Bos’ ademt voetbal als sport en voetbal(fans) die op zoek zijn naar actie en die voetbalsport als excuus zien om zich enorm te misdragen. Je hoeft echt geen voetballiefhebber te zijn om te kunnen genieten van dit deel van de 'Spannende detectivereeks met een vleugje romantiek'.
 
In de laatste hoofdstukken worden de puntjes op de i gezet, behalve wat betreft de relatie tussen Jack en Marit. Daar blijven vraagtekens bestaan, voor zowel Marit als voor Jack… en dus ook voor de lezer.

“Zijn krachtige mannelijke geur riep associaties op van een tijd die niet eens zo lang achter hen lag. Ze miste hem.
‘Maar het hoeft vanavond niet afgelopen te zijn.’
Olaf verliet stilletjes de kamer en wierp haar in het voorbijgaan een lome glimlach toe.
‘Voor mij wel Jack, ik ben versleten. Maar er komen meer avonden...’

In haar glimlach lag een heimelijke belofte verscholen want ze wist dat ze aan de vooravond stonden van iets moois. Te lang hadden ze hun gevoelens voor elkaar genegeerd.”

Ondanks het feit dat de karakters van een aantal personages meer uitgediept hadden kunnen worden, heb ik ‘De slag in het Kralingse Bos’ graag gelezen.


De auteur: 

Esther Vermeulen studeerde economie aan de HES Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Haar boeken spelen zich deels af in haar geboorteplaats Rotterdam, maar beperken zich niet tot de stadsgrenzen.

Eerder las ik van Esther:

De slag in het Kralingse Bos koopt u bij 

Boekgegevens:

Titel: De slag in het Kralingse Bos
Reeks: Bureau MaRiT #8
Auteur: Esther Vermeulen
Genre: Detective, Roman
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: ED Vermeulen Books, februari 2020
ISBN: 978 94 92078 09 4
ISBN: 978 94 92078 10 0 (eBook bij Kobo)
NUR: 331


Met dank aan ED Vermeulen Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.