dinsdag 19 januari 2021

Ik las: 'De Laatste Profeet op Gliese', geschreven door Han Peeters


De Laatste Profeet op Gliese

Dit boek is het derde deel in de serie De Laatste Profeet en staat geheel op zichzelf, waardoor het niet noodzakelijk is de voorgaande delen gelezen te hebben.

OrlandO keert met Elise terug naar de aarde. 
Ze laten 1.700 mensen op de planeet Gliese achter om de exoplaneet op een hoger niveau van beschaving te brengen. 
Wat de gemoederen bezighoudt is dat er op Gliese piramiden (zoals in Egypte) in aanbouw zijn, maar de bouwers zijn vertrokken en het is ongewis of zij zullen terugkeren. 
Dan wordt er een ondergronds rijk aangetroffen, eveneens in aanbouw. De Glienezen staan voor grote raadsels. Ondertussen proberen Marjolein en Niels de planeet in goede banen te leiden, de voedselproductie op orde te brengen en de rust te bewaren.
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Voor in het boek lezen we over het definitieve afscheid dat Marjolein zal moeten gaan nemen van OrlandO en zijn kersverse bruid Elise. Het afscheid doet hen allemaal pijn, maar ze weten dat het niet anders kan.

Marjolein is per verkiezing verkozen als de hoeder van de planeet. Gliese wordt opgedeeld in twintig deelgebieden die ongeveer even groot zijn en per deelgebied is een leider gekozen. Nu is het belangrijk om samen met Niels een goede invulling te geven aan deze samenleving.

De Magische Ruit stond aan de basis voor ontrafeling van wereldmysteries en is een symbool van de illuminati, dat tijden geheim gehouden werd. Deze zelfde Magische Ruit is belangrijk gebleken bij de bouw van piramiden. Bij dit gebeuren ziet Marjolein een samenwerkingsverband tussen de vrijmetselaars en de Cyclopen.

Als je denkt dat het niet interessanter kan worden, lees je over een heel andere variant van het ons bekende Adam-en-Eva-verhaal.

Marjolein en Niels krijgen het druk met het overzichtelijk maken van de onderwereld voor alle kampen. Vooral de communicatie onderling is van groot belang om de interactie met de oorspronkelijke bevolking tot een goed eind te kunnen brengen.
“Informeren is van elkaar leren.”

In dit derde deel is weer sprake is van een gevecht tussen Goed en Kwaad; ditmaal op een heel andere manier dan in de eerste twee delen.
De korte hoofdstukken, de interessante onderwerpen, de goede dialogen en terugblikken in het verleden maken De Laatste Profeet op Gliese tot een graag door mij gelezen boek.

Het slot van dit deel neemt je weer even mee terug naar een ander tijdstip en je slaakt een zucht van verlichting.

Ik vraag me af of er in latere delen nog meer bekend gemaakt wordt over de onderzoeken van de medewerkers van de bibliotheek in de onderwereld. Het blijft spannend…
Lees over zombies, vimana’s en niet te vergeten: erotiek!

Ik heb De Laatste Profeet op Gliese graag gelezen.De auteur:

Op de website van Han Peeters:
"Ik heb in mijn leven veel meegemaakt. Teveel om daar in een korte tekst weergave van te doen. Mijn verhaal is te vinden in mijn autobiografie 'Afscheidsboek'. Als je dat boek gelezen hebt, dan weet je precies wie ik ben."

Eerder las ik van deze auteur:

De Laatste Profeet op Gliese koopt u via (de website van) uw lokale boekhandel of 

Boekgegevens:

Titel: De Laatste Profeet op Gliese
Reeks: De Laatste Profeet - deel 3
Auteur: Han Peeters
Genre: fantasy, sciencefiction, thriller
Uitgave: paperback met illustraties, 232 pagina's
Uitgever: Davey Jones Publishing, december 2019
ISBN: 978 94 62172 74 6
ISBN: 978 94 62172 75 3 (eBook)
Ook beschikbaar als luisterboek


Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.