zondag 23 mei 2021

Mag ik uw aandacht voor: 'In de duinen', geschreven door Ries Roowaan

 


In de duinen

Vijf puissant rijke inwoners van Meerloo, een forensendorp in Noord-Holland, bouwen plompverloren een vakantiekolonie in de duinen, zonder zich ook maar een moment te bekommeren om lastige details als een vergunning of toestemming van Staatsduinbeheer (de eigenaar van de grond).
De gemeente en in haar kielzog de landelijke politiek raken door deze onbesuisde actie, nota bene in beschermd natuurgebied, behoorlijk van de kook.

Stukje bij beetje ontvouwt zich een eigentijdse zedenschets die wordt bevolkt door de burgemeester en zijn vrouw, een duinopzichter, de plaatselijke politiechef, de directeur van Staatsduinbeheer, de presentator van de populaire talkshow Zus & Zo en uiteraard het vijftal in de duinen.

De auteur:

Ries Roowaan is historicus met als specialisme Europese geschiedenis. Hij leverde talloze bijdragen aan essaybundels en ook verzorgde hij zelfstandige publicaties op zijn vakgebied. Maar ook mag hij zich graag begeven op het terrein van de fictie.

Neem een kijkje op zijn website.

In de duinen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of

Boekgegevens:

Titel: In de duinen
Auteur: Ries Roowaan
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 216 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, maart 2021
ISBN: 9789464241136
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.