maandag 10 mei 2021

Voor auteur Eva Linden doe ik mee aan de blogtour voor: 'Weerwolven van Waraine'.

 


Weerwolven van Waraine

'Hallo, is daar iemand?' fluisterde ze. Vlak bij haar knapte er een droge tak. Ze keek om, maar er was niemand te zien. Wie speelde er een spelletje met haar? Op dat moment hoorde ze een krakende stem. 'Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,' mompelde de stem. 'En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.' Angstig deinsde ze achteruit. 

Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter? 

Na een spelletje 'Weerwolven van Wakkerdam' begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf?

 'Weerwolven van Waraine' (2020) is een spannende thriller/detective. Het boek is geschikt voor alle lezers vanaf 14 jaar die van spanning en mysterie houden.
(info: achterflap)Mijn mening:

Op de cover zie je iemand die een huis in het bos in de gaten lijkt te houden. 
Gaat hij of zij er ook naartoe vraag je jezelf af?

De spannende proloog zorgt er voor dat de rillingen over je rug lopen; je moet er niet aan denken dat jijzelf dit mee moet maken. Het begin is gemaakt…

In de daarop volgende hoofdstukken lees je over de personages die ‘toevallig’ samenkomen in een vakantiehuis net buiten het Franse kustplaatsje Waraine. 
Hun karakters hebben op het eerste gezicht helemaal niets met elkaar gemeen, maar sommigen kennen elkaar wel uit hun verleden.
Na aankomst vinden ze een doos met daarin het bordspel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ dat ze omdopen tot ‘Weerwolven van Waraine’. Ze besluiten het spel te gaan spelen.
De volgende dag blijkt het helemaal niet goed te gaan met een van de deelnemers en als het steeds slechter met hem gaat belt een van de anderen een dokter.

Ik vond het verrassend om een dokter Bertiaux tegen te komen in ‘Weerwolven van Waraine’.
Michael Paul Bertiaux (geboren 18 januari 1935 U.S.A.) is in het echte leven een Amerikaanse occultist. Is dat toeval?

Tijdens het lezen denk je zo nu en dan dat er duistere krachten aan het werk zijn in dit vakantiehuisje en in de omgeving. Het lijkt erop dat het spel ‘doorgespeeld’ wordt, met de hoofdpersonages in de hoofdrol.
Je leert alle personages steeds beter kennen en na een tijdje denk je te weten wie de dader is. Ze zijn stuk voor stuk met een reden in het vakantiehuis aanwezig.

Viktor herinnert zich iets.

“Een legende over een Frans kustdorpje waar er elke maand een aantal inwoners spoorloos verdween…

Tijdens de zomer kampeerde er een groepje vrienden in het bos. Op een nacht toen ze bij het kampvuur zaten, hoorden ze een angstaanjagend gehuil…

Slecht een van hen overleefde die nacht.”

De spanning wordt knap opgebouwd door de auteur. In het laatste deel komen de hoofdpersonen er achter dat ze in het vizier van de ‘weerwolf’ genomen zijn, of toch niet iedereen? 

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van een ander personage, je leert ze op deze manier beter kennen. Dat gegeven zorgt ervoor dat je nu zeker te weten wilt komen of het allemaal toeval is of dat er écht een ‘weerwolf’ is. Het kan toch niet zo zijn dat iemand zó slecht is? En waarom dan?
Zoals je ook in de proloog gelezen hebt kunnen ze elkaar op het laatst niet meer vertrouwen en het gaat van kwaad tot erger.

Tot het lezen van de epiloog blijf je met een aantal vragen zitten. Ook dat is goed gedaan door Eva Linden: de puntjes worden tenslotte op de i gezet.

Ik heb ‘Weerwolven van Waraine’ graag gelezen.


Boodschap van de auteur:

“Luister tijdens het lezen naar het ruisende geluid van de golven, het geknetter van het kampvuur en als het allemaal nog wat muzikaler mag zijn, op het album ‘The Mountain’ van Haken of ‘Fear of a blank Planet’ van Porcupine Tree.”
Klik HIER en geniet!

Weerwolven van Waraine koopt u bij uw lokale boekhandel of via:
Instagram van Eva Linden: Eva Linden Auteur

Boekgegevens:

Titel: Weerwolven van Waraine
Auteur: Eva Linden
Genre: thriller/detective, vanaf 14 jaar
Uitgave: paperback, 268 pagina’s
Uitgever: We Will Shoot, september 2020
ISBN: 9789082750430
NUR: 332, 331
Omslagillustratie: Jana Linden en Lisa Deboeck


Met dank aan We Will Shoot voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.