vrijdag 28 mei 2021

Binnenkort verwacht, maar nu al te reserveren: 'Mimic' geschreven door Daniel Cole

 


Mimic

Daniel Cole keert met Mimic terug naar de wereld van zijn Ragdoll-serie, met een zenuwslopend nieuw verhaal over een seriemoordenaar die ’s werelds grootste kunstwerken nabootst… met de lichamen van zijn slachtoffers.

1989. 
Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…

‘Nagelbijtende spanning, een moordend tempo, een fraaie plottwist en humor maken het tot een fantastische thriller.’  – Noordhollands Dagblad over Ragdoll

(bron info: Luitingh Sijthoff)

De auteur:

De Britse Daniel Cole (1983) werkte voorheen als ambulancebroeder. 
Het is dan ook geen verrassing dat hij in zijn thrillers de meest gruwelijke details met medische precisie weet te beschrijven.
Ragdoll maakte van Cole een overnight success story. De rechten werden aan meer dan 30 landen verkocht en het boek wordt verfilmd voor tv. Inmiddels is Coles bloedstollende Ragdoll-trilogie compleet met Marionet en De Wolven.

Eerder las ik van Daniel Cole Ragdoll en beloonde het met vijf vette sterren! (Klik op de titel en lees mijn recensie)


Mimic reserveert u bij (de website van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Mimic
Auteur: Daniel Cole
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 352 pagina’s
Uitgever: Luitingh Sijthoff, 15 juni 2021
ISBN: 9789024594894
ISBN: 9789024594900
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Mimic
Vertaald door: Rudolf Posthuma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.