zondag 23 mei 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'De zusjes', geschreven door Hetty Kleinloog. 'De zusjes' is het eerste deel in de Kauffmann & Kauffmann-serie die zich in Amsterdam afspeelt.

 


De zusjes
Kauffmann & Kauffmann #1

Kauffmann & Kauffmann, de serie:

De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn eigenaar van een bedrijfsrecherchebureau in hartje Amsterdam. Waar Lisa – opgeleid aan de politieacademie – de regels volgt, kleurt Kat – van origine journalist – nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband in staat om de meest ingewikkelde misdrijven op te lossen. 
De zusjes:

Lisa Kauffmann staat bij de kassa om haar boodschappen te betalen, maar haar pinpas weigert: te weinig saldo. Als ze daarna thuis ontdekt dat haar sieradenkistje leeg is en ze ook het lievelingsmedaillon van haar overleden moeder niet meer kan vinden, is het haar duidelijk. Via via komt ze achter de locatie waar haar verslaafde tweelingzus Kat zich bevindt en als bij toeval is Lisa nog maar net op tijd om haar van de dood te redden. Wanneer Kat uit het ziekenhuis wordt ontslagen, brengt Lisa haar naar een afkickkliniek en ze neemt zich voor nooit meer iets met haar twaalf minuten jongere zus te maken te hebben. 

Maar daar komt verandering in als vader Kauffmann voor hun verjaardag – Kat is inmiddels weer thuis en clean en Lisa zit financieel aan de grond – een gift geeft om Kauffmann Bedrijfsrecherche nieuw leven in te blazen, op voorwaarde dat ze het samen runnen. 

Tijdens een bedrijfsetentje is Lisa getuige van een aanslag op de directeur en daarmee is de eerste opdracht een feit. Wanneer Kat, die het niet zo nauw neemt met de grenzen van de wet, haar zus probeert bij te staan in deze zaak, stapelen de problemen zich op.


‘Een veelbelovend begin van een nieuwe reeks, dat mij nieuwsgierig maakt naar het vervolg.’ – RenĂ© Appel

‘Bloed vloeit, maar kruipt ook waar het niet gaan kan. Nu al benieuwd hoe het verder zal gaan met de zusjes!’ – Dieuwertje Blok.

De auteur:

Hetty Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is auteur, scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur. Kleinloog studeert van 1984 tot 1987 aan de Theaterschool Amsterdam, de parttime opleiding Drama. Als afstudeerproject richt zij Theatergroep Mevrouw Jansen op. Bij deze theatergroep is zij tot de opheffing in 2009 creatief leider / auteur / regisseur / tekstdichter. 
Sinds 2000 schrijft Hetty televisiedrama en werkt ze als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur mee aan tv-series als ONM, Lotte, SpangaS, Malaika, Tita Tovenaar, GTST, De Spa en De Kameleon
In 2014 heeft Hetty de jeugdroman Vuurwerk gepubliceerd, Volle bloei was haar eerste roman in het volwassenengenre.

Neem voor meer informatie over Hetty en haar werk een kijkje op haar website.

Bibliografie: 

De zusjes koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De zusjes
Serie: Kauffmann & Kauffmann #1
Auteur: Hetty Kleinloog
Genre: detective, thriller
Uitgave: luxe paperback, 288 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Marmer, 27 mei 2021
ISBN: 9789460684647


Met dank aan Uitgeverij Marmer voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.