zaterdag 15 mei 2021

Mag ik vandaag uw aandacht voor: ‘Vincent van Gogh’, geschreven door Wietze Raven. Een boek over het bijzondere karakter van Vincent van Gogh.

 …dat is het!
Vincent van Gogh

Zoals Vincent van Gogh een aantal zwart-wit tekeningen van Francois Millet heeft ‘vertaald’ in olieverfschilderijen met kleur, heb ik zijn (900) brieven ‘vertaald’ in een roman. Het is daarom als het ware een autobiografisch boek geworden. 

Ik heb het accent gelegd op zijn relatie met zijn familie, zijn werk en de vrouwen die hij in zijn leven heeft ontmoet. Als sub thema heb ik zijn schildersloopbaan beschreven. 

Volgens Vincent was zijn kopiëren niet louter het kopiëren van het werk van Millet, maar een interpretatie en dat heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van deze roman en het maken van collages van zijn werk. 

Het voorblad van dit boek is zo’n ‘vertaling’ die ik zelf vertaald heb in een collage.
(bron info: achterflap)


In de prachtige cover zie je meteen het werk van Vincent van Gogh. 

Lees hier een stukje uit het voorwoord:

“Ja… dat is het!
Dit is de titel die ik het boek Vincent van Gogh heb gegeven. Het is als het ware een autobiografische roman. Zijn gedachten heb ik met eigen woorden aangevuld en uitgebreid. Het leven van Vincent heb ik naar aanleiding van zijn brieven en informatie van het internet zo nauwkeurig mogelijk gevolgd.
De woorden: ‘Ja… dat is het!’ riep Vincent uit wanneer hij een goed boek had gelezen of een mooi schilderij had gezien, maar die woorden geven ook de verbintenis weer tussen Vincent en Theo. Als ze een schilderij zagen waarin de natuur in al zijn eenvoud was weergegeven dan konden ze die beleving met elkaar delen en uitroepen: ‘Ja… dat is het!’ “

De auteur:

Wietze Raven is in 1951 als één na jongste uit een gezin van zes kinderen geboren in Nieuw-Guinea.

Toen hij zijn ambitie als kunstschilder niet waar kon maken heeft hij de Sociale Academie in Enschede gevolgd.
Daarna is hij in het onderwijs terecht gekomen en tot 2015 werkzaam geweest bij het ROC van Twente: afdeling middenkader bouw.

Nu is hij fulltime schrijver.

Neem een kijkje op de website van Wietze Raven.

Vincent van Gogh koopt u bij (de webshop van) uw favoriete boekhandel of:

Boekgegevens:

Titel: Vincent van Gogh 
Auteur: Wietze Raven
Omslagontwerp: Annemieke Raven
Genre: roman
Uitgave: paperback, 540 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, maart 2021
ISBN: 9789464241099
ISBN: 9789464242195 (eBook)
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.