zondag 2 mei 2021

Ik las: 'Privacy Live', geschreven door Annet Hulst

Wat heb jij te verbergen?


Privacy Live

In Privacy Live, de nieuwste tv-hit van commerciële zender AirTV, worden Nederlanders stiekem gefilmd waarna hun grootste geheimen openbaar worden gemaakt. Elke week kijkt men massaal naar het programma, nieuwsgierig naar wat anderen verborgen willen houden.

Ook de 17-jarige Jente, vastbesloten om ooit beroemd te worden, is een groot fan van Privacy Live. Haar vriendje Daniël werkt sinds kort als cameraman bij AirTV en zou willen dat Jente wat minder geobsedeerd was.

En dan, op een dag, lijkt Daniël van de aardbodem verdwenen. Is hij boos op Jente? Of heeft hij zo zijn eigen geheimen?

Mijn mening:

Wat een lekker spannend verhaal! 
Vanaf de eerste bladzijde zit je  gekluisterd aan het boek. Je voelt gewoon dat het niet helemaal klopt, maar je weet nog niet wat dat is. Om maar niets te hoeven missen las ik na de eerste kennismaking met Jochem Bergman snel verder.

In dit verhaal speelt de familie Hendriks een grote rol; voor elk van hen is een ander aandachtspunt gekozen. De auteur beschrijft ook Jente en Daniël duidelijk, waardoor ze voor je ogen tot leven lijken te komen. Maar niet alles is zoals het op het eerste gezicht lijkt te zijn en dat gegeven maakt dit verhaal tot een toppertje. 

“Er werd zoveel geschreven, dat ik niet meer wist wat ik moest geloven. Wat ik zeker dacht te weten, kon zomaar gelogen zijn.”

Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik echt niet wist wat er zich hier afspeelde en daar hielpen de verschillende oogpunten waaruit het verhaal verteld wordt niet echt. Maar op dat punt is wegleggen van het boek zeker geen optie meer, zoals je zelf ook zult merken.

‘Privacy Love’ speelt zich af in een Nederland zoals wij het gelukkig niet kennen, maar wel sterk lijkt op onze televisieprogramma’s en presentatoren.
Er schuilt een duidelijke waarschuwing in: blijf vooral bij jezelf en geloof niet meteen alles wat je hoort of ziet. Soms gaat iets een eigen leven leiden en gaat het van kwaad tot erger.

“Op dat moment voelde ik de woede in mijn lichaam opborrelen. Ik tilde mijn voet op en liet met alle kracht die ik in me had mijn schoen boven op zijn wreef neerkomen. Op hetzelfde moment schoot mijn vrije arm naar zijn gezicht en krabde ik met mijn vingers naar zijn ogen.”

Annet Hulst heeft een fijne schrijfstijl waardoor deze thriller leest als een trein. De uiteindelijke plot had ik niet kunnen voorzien; ik werd mooi beetgenomen en heb daarvan genoten. 

Voorin het boek staat een toepasselijke quote van Edward Snowden:
“Privacy isn’t about something to hide. Privacy is about something to protect. And that’s who you are. That’s wat you believe in. That’s who you want to become.”

Bovenstaande moeten we nooit vergeten.
Want: wat is waarheid?


De auteur:

Annet Hulst is de initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl. 
Ze is getrouwd, moeder van twee dochters en heeft een leuke baan in de IT. In haar vrije tijd schrijft ze en leest ze boeken in alle genres. Haar favoriete tv-programma is Expeditie Robinson.

Op 15 mei 2021 verschijnt bij Uitgeverij LetterRijn de thriller ‘Bloedheet’, van Annet Hulst. Lees HIER meer.

Privacy Live koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Privacy Live
Auteur: Annet Hulst
Genre: Young Adult, spannende roman
Uitgave: paperback, 276 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, maart 2020
ISBN: 9789090326207


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.