woensdag 19 mei 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Ik was het duivelskind', geschreven door Angel van der Vecht & Maria Genova

 Het vervolg op de bestseller Het duivelskind


Ik was het duivelskind

Dit boek is het langverwachte en niet minder heftige vervolg op Het duivelskind, de bestseller met het levensverhaal van Angel. Over foute ouders en falende jeugdzorg. 
Iedere lezer huilde op een andere pagina. Nu verschijnt het vervolg.
 
Angel is een meisje dat van jongs af aan misbruikt en mishandeld wordt door haar ouders. De psychische en lichamelijke gevolgen zijn enorm. Jarenlang worstelt Angel met een groot trauma en met de zelf opgelegde plicht om te zwijgen. Van hulpverleners krijgt ze te horen dat er niets te doen is tegen haar slapeloosheid en gruwelijke nachtmerries met flashbacks naar haar jeugd.

‘Mijn ouders zeiden dat ik slecht zou zijn; er zou nooit iemand van me houden. Ik geloofde dit onvoorwaardelijk, want als je je ouders niet kunt vertrouwen, wie dan wel? Mijn vader mishandelde me waar anderen bij waren. Geen enkele volwassene greep ooit in. Het versterkte mijn gevoel dat ik een duivelskind was.’ 

Angels ervaringen met misbruik en geestelijke vernedering zijn helaas voor veel vrouwen herkenbaar. Angel beschrijft schrijnende voorbeelden de machteloosheid van de hulpverlening. Politieagenten helpen als ze haar radeloos en verward op straat vinden. Buren denken dat ze een crimineel is. Want waarom staat er zo vaak een politieauto voor de deur? Wanneer er een hulpverlener verschijnt die haar werkelijk wil helpen, keert de vechtlust in Angel terug. Met veel doorzettingsvermogen doet ze dingen waar ze vroeger bang voor was. Beetje bij beetje groeit haar zelfvertrouwen. Grappige en intens trieste momenten wisselen elkaar af in dit boek dat ontroert en inspireert. 

Karin Bloemen, zelf slachtoffer van misbruik, schreef het voorwoord. 

Angel van der Vecht (1970) heeft een veelgelezen blog en verzorgt presentaties voor diverse maatschappelijke organisaties. Ze schreef dit boek met medewerking van schrijfster en onderzoekjournalist Maria Genova (1973).


Ik was het duivelskind koopt u bij (de webshop van) uw lokale boekhandel of:

Boekgegevens:

Titel: Ik was het duivelskind
Auteurs: Angel van der Vecht & Maria Genova
Genre: biografie├źn, waargebeurd
Uitgave: paperback, 240 pagina’s
Uitgever: Just Publishers, april 2021
ISBN: 9789089759597
ISBN: 9789089756046 (eBook)
NUR: 402


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.