zondag 30 oktober 2022

Ik las: 'Het eindigt met jouw dood' geschreven door Alexander Olbrechts

 "Om te evolueren, moeten we durven experimenteren"


Het eindigt met jouw dood

Danny (Daniël) Snoeck en Nico Vervoort zijn zowel collega’s als vrienden. Zij zijn de hoofdpersonen in dit verhaal. Ze zijn echte vrienden, ze zijn zeker niet hetzelfde; soms zijn ze het met elkaar eens en soms niet, maar dat verstoort hun vriendschap niet. Ze krijgen van de auteur ieder hun eigen delen in dit boek, met genummerde hoofdstukken. 
Maar ook Pieter Vervoort vervult een belangrijke rol. Pieter is de broer van Nico en werkt nu voor de politie in een undercover-operatie.

De afbeelding op de cover is goed gekozen; het is een stukje DNA.

Het boek begint met een ‘Geluidsopname gevonden en uitgeschreven door Lucas Veritas’; deze geluidsopnamen kom je een aantal keren tegen. Het is niet meteen duidelijk waar het hier over gaat, maar het is knap gedaan door  Olbrechts om op deze manier het heden en verleden bij elkaar te brengen.
Ook de laatste woorden in het verhaal zijn gegund aan Lucas Veritas.

Nadat Manon De Ridder en Danny een dreigbrief ontvangen komt hun relatie onder druk te staan. “Het eindigt met jouw dood” is de mysterieuze boodschap. Ze vragen zich af waar dit op slaat, maar de spanning kent geen uitweg meer bij Danny wanneer het stel wordt gestalkt en Manon spoorloos verdwijnt.

Maar behalve dat gebeurt er ook van alles in Nico’s leven; hij heeft te maken met een crisis binnen zijn relatie. Danny’s vriend worstelt met een relatiecrisis wanneer zijn vrouw op een avond niet meer thuis komt.
Hierna gaan de twee vrienden op onderzoek uit om erachter te komen wat er met hun vrouwen aan de hand is.

De moeder van Daniël speelt een belangrijke rol in dit verhaal; ze heeft hem jaren geleden deel laten nemen aan een experiment en dat roept bij hen veel vragen op over het verleden.

“Ik ben haar even vergeten, ik was helemaal in het gesprek opgelost. Nico en Pieter gunnen me de enige verstrooiing die werkelijk mijn gedachten een beetje kan afbuigen. Morgen zal ik voor het eerst weer een voet buiten zetten en mijn vader opzoeken. Ik ga ervan opleven, dat of ik val nog dieper in het zwarte gat dat al een ruime tijd gretig naar me lonkt.”

Een bedrijf dat bestempeld wordt als Omega Corporatie heeft in de jaren tachtig experimentele therapie op baby’s toegepast. Is het schaduwbedrijf na al die jaren zijn testobjecten aan het ophalen? 

“Ik open mijn ogen en staar in het gezicht van het beest.
De blonde snor.
Ze dragen me. Iemand heeft mijn enkels vast. Ludo houdt me onder de oksels vast. Ze dragen me dieper het complex in. De nachtwaker die me toen hielp, is vandaag niet aanwezig.
Ik laat alle hoop varen.”

We maken ook nog kennis met Dr. Marc Engele, afgekort: Dr. M. Engele. Aan wie doet me dit denken?
Lukt het Danny om Manon terug te vinden en weet hij uit de klauwen van Omega Corporatie te blijven?
Lees dat zelf in dit spannende verhaal van Alexander Olbrechts met de pakkende titel ‘Het eindigt met jouw dood’.De auteur:

Alexander Olbrechts won de schrijfwedstrijd Fatale Ontmoeting met zijn novelle ‘De Tantalusmoorden’. 
Hij is als medisch laboratoriumtechnoloog werkzaam in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België en verwerkt zijn medische achtergrond graag in zijn verhalen. 
Hij probeert als schrijver van het platgetreden pad te blijven, door verschillende elementen in het verhaal te incorporeren en met andere invalshoeken te experimenteren. 

Het eindigt met jouw dood koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het eindigt met jouw dood
Auteur: Alexander Olbrechts
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 346 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, december 2021
ISBN: 9789493266285
ISBN: 9789493266421 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Godijn Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.