donderdag 14 september 2023

Ik las: 'Vergelding' geschreven door Rob Oostveen

 Waarom verdwijnt eerst zijn zoontje
 en jaren later zijn vrouw?


Vergelding

‘Vergelding’ start met een terugkijk naar wat er vijf jaar geleden gebeurde in de levens van Remco en zijn vrouw Lise na de verdwijning van hun zoontje Taco van vier. 

“Het eerste weekend in bijna vier jaar ging zonder Taco voorbij. Het huis voelde leeg aan, het leefde ook niet meer, er werd weinig gepraat, laat staan gelachen, en ze verloren zich in hun eigen gedachten. Ze probeerden bij elkaar enige troost te vinden, maar dat lukte niet echt.”

Een oude schoolvriend van Remco van het vwo neemt contact met hem op. Teun was na school in het leger gegaan en was op militaire missies uitgezonden. Tegenwoordig zit hij in beveiliging en heeft te maken met dreigingen, omkopen in ontvoeringszaken. Hij biedt zijn hulp aan.

Een tijdje later verdwijnt ook Ilse uit het leven van Remco. Een buurman zag hoe ze in een auto stapte waarna de auto wegreed. Remco ontvangt taal noch teken van zijn vrouw en hij is radeloos…

Jaren later laat iemand hem het polsbandje zien dat Taco droeg op de dag dat hij in het vakantiepark verdween. Deze persoon en anderen verlangen iets van Remco, maar wat dat precies is zegt hij nog niet. Ze zullen nog contact met hem opnemen en daar laat deze man het bij. Remco blijft achter met alleen maar vragen.  Hij besluit om met Teun op onderzoek uit te gaan om de waarheid te achterhalen.

Vergelding is een spannende, maar vrij langzame thriller. De auteur weet de lezer lang in het ongewisse te laten over wat er gaat gebeuren.

“Vanochtend is ze weer vroeg opgestaan om te douchen voordat de andere vrouwen ook komen met hun smadelijke opmerkingen en jaloerse blikken. Met alleen haar ochtendjas aan, haar toiletspullen in de ene en de badhanddoek in de andere hand, loopt ze de grote, nog lege doucheruimte in. Ze schrikt als ze ineens van achteren stevig wordt vastgepakt en een scherpe pijn in haar hals voelt. Ze is niet lang verbaasd en verrast, want voor ze in de gaten heeft wat er gebeurt, begint ze te duizelen en wordt alles zwart.”

Het thema van Vergelding is aangrijpend. Rob Oostveen laat hier zien hoe de zoektocht naar gerechtigheid en ook de angst daarvoor iemand blijvend kan veranderen.
De auteur:

Zijn hele werkzame leven was Rob Oostveen (1948) actief in de wereld van de digitalisering. 
Begonnen als strateeg bij Philips, waar hij een rol speelde bij de opkomst van de pc’s, werd hij later zelfstandig ondernemer. Hij was een van de eerste ondernemers in de wereld die met sociale media begon (al in 1997 met o.a. Smulweb). 
Hij heeft enkele boeken over de gevolgen van de digitalisering geschreven en publiceert daar columns over. Fantasie en creativiteit speelden bij zijn werk altijd een rol. Dat, in combinatie met zijn interesse in thrillers, heeft erin geresulteerd dat hij zelf thrillers is gaan schrijven. Inmiddels heeft hij al twaalf psychologische thrillers op zijn naam staan en dat ook nog eens met lovende recensies.

Lees meer over Rob Oostveen op zijn website.

Vergelding koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Vergelding
Auteur: Rob Oostveen
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 364 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Boekscout, september 2022
ISBN: 9789464506020


Met dank aan Uitgeverij Boekscout voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Boekscout)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.