vrijdag 29 september 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Vrouwenmantel' geschreven door Anita Kok

 Als een mindfulness retraite verandert in een nachtmerrie...


Vrouwenmantel

Als vrouwencardioloog Claire door haar man wordt ingeruild voor de jongere Chantal gaat ze op een mindfulness retraite voor vijftig plus vrouwen. Ze hoopt, naast ontspanning en rust, haar eigenwaarde terug te krijgen. Door de jaren heen heeft ze zichzelf weggecijferd voor haar gezin, haar werk en is ze kwijtgeraakt wie ze is. 

Tijdens deze week komt ze er echter al snel achter dat sommige vrouwen een hele andere reden hebben om mee te doen aan deze week. Duistere geheimen spelen een rol. Wat hebben de mannen die ze tegenkomen in de plaatselijke kroeg hiermee te maken? Iedereen lijkt een verborgen agenda te hebben. Als een van de deelnemers wordt vermoord, vraagt Claire zich af of het een vergissing is en zij het beoogde slachtoffer is. 

Claire vreest voor haar leven. Deze retraite verandert voor Claire langzamerhand in een grimmig schouwspel waarin iedereen een rol lijkt te spelen en niemand echt is. 
Wie zal deze nachtmerrie overleven?

De auteur:

Anita Kok (1965) is jaren werkzaam in de vrouwenhulpverlening. Zij is daar coördinator psycho-educatie en maakt voor de gehele Blijf groep het themapakket. Hierin worden onderwerpen als de geweldsspiraal en assertiviteit op een toegankelijke manier uitgelegd. Het is zwaar om met getraumatiseerde vrouwen te werken maar ook heel dankbaar. Als echter door bezuinigingen en mismanagement de organisatie verandert, besluit ze na lang overwegen te stoppen. Ze volgt een kunstopleiding en vestigt ze zich binnen een paar jaar als beeldend kunstenaar. Zij start tevens met teken- en schilderles en dit blijkt een schot in de roos. Daarnaast richt zij ‘Koktales’op. Een bedrijfje waarin zij verschillende creatieve workshops aanbiedt. Zij heeft een atelier aan huis waarin zij in kleine groepjes mensen allerlei schilder- of andere creatieve technieken aan leert. Ook dit is van het begin af aan een succes. (www.koktales.com)

Lees meer over Anita Kok op haar auteurspagina bij Godijn Publishing.

Vrouwenmantel koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Vrouwenmantel
Auteur: Anita Kok
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 292 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, mei 2023
ISBN: 9789464641158
ISBN: 9789464641165 (eBook)
NUR: 332, 305, 301


Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.