zaterdag 23 september 2023

Mijn recensie van 'Yogajuf met Parkinson' geschreven door Dominique Prins-König

 Levenswijsheden voor elke dag


Yogajuf met Parkinson

Yogajuf met Parkinson is opgedeeld in veertig hoofdstukken. Het zijn veertig levenswijsheden voor elke dag. In elk hoofdstuk komt een universeel thema aan bod zoals hard je best doen, oordelen, vertrouwen durven hebben, ongemak verdragen, luisteren, presteren en loslaten.

Dominique Prins-König schrijft op een open en eerlijke manier over haar ervaringen. Ze beschrijft de moeilijke, maar ook de mooie momenten. Ze laat zien dat het leven met Parkinson niet alleen maar somber is. Het is een boek dat je ook aan het lachen maakt, aan het denken zet en inspireert.

Ieder hoofdstuk eindigt met een ‘Moraal van dit verhaal’ en een tip ‘Zelf proberen?’.
Dit nodigt ook uit om je niet te haasten met het lezen van dit prachtig boekje. Door alle veertig hoofdstukken in een keer te lezen zul je negenendertig keer een glimlach van je gezicht weghouden.
Ook hier geldt: minder is meer!

Door de open en eerlijke schrijfstijl kun je jezelf verliezen in dit boek en vooral de vragen aan het eind zijn een mooie opsteker voor jezelf.
Het is een prachtig boek voor jezelf of een mooi cadeau voor een ander.
We zijn tenslotte allemaal mensen met onze ups en downs.

Yogajuf met Parkinson is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke verhalen, in het leven met een chronische ziekte of iemand die gewoon een inspirerend boek wil lezen.

De auteur vertelt in Yogajuf met Parkinson over haar angsten, haar frustraties en haar verdriet. Ze laat zien dat het oké is om deze emoties te voelen.
Dominique Prins-Königs heeft een positieve kijk op het leven. De auteur laat hier zien dat het mogelijk is om een betekenisvol leven te leiden, zelfs met een chronische ziekte. Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen, maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde.

Ik denk dat Yogajuf met Parkinson een belangrijk boek is. Het is een boek dat mensen kan helpen om beter om te gaan met een chronische ziekte. Het is ook een boek dat mensen kan inspireren om hun leven ten volle te leven, ongeacht de uitdagingen die ze tegenkomen.

Yogajuf met Parkinson ligt hier in mijn boekenkast op grijpafstand. Het is fijn om zo nu en dan een hoofdstuk te kunnen lezen en na te denken over wat je gelezen hebt.De auteur:

Als freelance journalist schreef Dominique Prins-König (1969) zeer uiteenlopende artikelen voor tal van bladen en kranten. 
In 2009 verscheen haar eerste boek De kinderen? Die merken er niets van!, waarin volwassenen vertellen over de echtscheiding van hun ouders.
In 2010 verscheen De onzichtbare dochter, een indringend relaas over het schokkende leven van een Somalisch meisje. 
De ongemakkelijke lessen van Mrs.P. (november 2019) is een heel persoonlijk document over de diagnose ‘ziekte van Parkinson’ en hoe je daarna je leven opnieuw vorm moet geven. Dominique is getrouwd en heeft twee volwassen zoons, twee katten en tot voor kort een hond.

Yogajuf met Parkinson koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Yogajuf met Parkinson
Auteur: Dominique Prins-König
Genre: non fictie, vrije tijd algemeen, vanaf 12, 15 jaar
Uitgave: hardcover met illustraties, 192 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Elmar BV, oktober 2022
ISBN: 9789038928579
NUR: 400

Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Uitgeverij Elmar BV)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.