woensdag 20 september 2023

Vandaag in de schijnwerpers: Young Scientist 'Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?' van de makers van NewScientist

 100 waanzinnige weetjes over je lichaam


Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

Hoe smaken hersenen? Wat is het nut van jeuk? Waarom krijg je kippenvel? Hoe snel razen gedachten door je hoofd? Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

In dit boek lees je het antwoord op deze en nog veel meer toffe vragen. De redactie van New Scientist verzamelde honderd waanzinnige weetjes over het menselijk lichaam. Zo lees je dat je elke dag een paar glazen vol snot maakt en dat je ’s ochtends langer bent dan ’s avonds. Je ontdekt waarom je huid in bad rimpelt en waarom je jezelf niet kunt kietelen. Van blauwe plekken tot gele plas en van darmen tot nagels, je hele lichaam komt langs.

In de productlijn voor kinderen verschijnen onder meer ook het Young Scientist Vakantieboek Zomer 2023 en de Young Scientist Wetenschapskalender 2024

Over de makers

New Scientist verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen' is New Scientist populair bij een breed publiek. Met Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? wil de redactie kinderen op een speelse en uitdagende manier met wetenschap kennis laten maken.

Gelezen bij New Scientist:

Zondag 15 oktober - Young Scientist event bij Boekhandel Scheltema

Ter ere van de Kinderboekenweek en de lancering van 'Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?' organiseren we een Young Scientist-middag bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Op zondag 15 oktober hebben we twee sessies gepland om 14:00 uur en 16:00 uur met een quiz over het menselijk lichaam, gevolgd door leuke interactieve experimentjes voor de kinderen. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Lees hier mijn recensie van:

Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? koop je bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?
Serie: 100 waanzinnige weetjes over je lichaam (2)
Auteur(s): redactie van New Scientist
Genre: non-fictie kinderboeken, 8 tot 12 jaar
Uitgave: paperback, 100 pagina’s
Uitgever: New Scientist, 27 septemberg 2023
ISBN: 9789085718376 
NUR: 210


Met dank aan New Scientist voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: New Scientist)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.