woensdag 13 september 2023

Lees hier mijn recensie van 'Liefdesblik' geschreven door Caro Niekus


Liefdesblik

Liefdesblik is een bundel met gedichten van de Nederlandse schrijfster Caro Niekus. De gedichten gaan over liefde, verlies, hoop en geluk en over het leven van iedere dag. Niekus schrijft met een gevoelige pen en ze weet de lezer te raken met haar woorden.

“mijn hart ging langzaam zachtjes open
toen jij mijn leven binnen kwam lopen”

De gedichten in Liefdesblik zijn mooi en ontroerend. De auteur weet de liefde in al haar facetten te verwoorden, van de eerste vlinders in de buik tot het verdriet van een verloren liefde. Ze schrijft ook over andere belangrijke thema's in het leven.

“ik word langzaam wakker
en droom jou naast mij
nog even samen in de bubbel
vol lief, licht en vrij
heerlijk beetjes mijmeren
voordat de dag begint
wetend dat ik jou
de hele dag door zo vind”

De gedichten zijn inspirerend en hoopvol. Ze laten zien dat de liefde altijd een plekje in ons hart heeft, zelfs als we verdriet hebben gekend. De bundel is een aanrader voor iedereen die houdt van mooie en ontroerende gedichten.
De illustraties maken de door de teksten opgeroepen sfeer compleet.De auteur:

Caro Niekus (1969) groeide op in Haaksbergen in het prachtige Twente. Op de havo ontdekte ze haar plezier in dichten tijdens de lessen Nederlands. Schrijven doet ze dan ook al vanaf haar tienerjaren. Altijd vanuit haar gevoel. De inspiratie komt op de gekste momenten. Het borrelt op en moet eruit. De woorden vormen vanzelf de zinnen, zonder veel nadenken. Het ontstaat gewoon. Ze laat zich inspireren door dat wat ze in alles en iedereen om haar heen en in zichzelf ontmoet. En vertaalt dat naar een gedicht. Een Jij & Ik. Vanuit een liefdevolle blik.

Liefdesblik koopt u (bij de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Liefdesblik
Auteur: Caro Niekus
Fotografie: Caro Niekus
Genre: Poëzie
Uitgave: paperback, full color, 96 pagina’s
Uitgever: Palmslag, september 2022
ISBN: 9789493245501
NUR: 306


Met dank aan uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij Palmslag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.