maandag 2 september 2024

Ik genoot van 'Oprecht verborgen' met teksten van Jan van Leeuwen en tekeningen door Gini van den Berg

 


Oprecht verborgen

Een dans van woorden en beelden

‘Oprecht verborgen’ is een intieme ontmoeting tussen woord en beeld, waarin Jan van Leeuwen en Gini van den Berg een meesterlijke symbiose creëren. De bundel is een uitnodiging om dieper te graven in de menselijke psyche, waar kwetsbaarheid en verlangen hand in hand gaan.

De tekeningen van Gini van den Berg zijn als poëzie op zich. De zachte kleuren en vloeiende lijnen wekken emoties op die soms subtiel, soms intens zijn. Haar werk is een visuele vertaling van de complexiteit van het menselijk bestaan, waarbij de nadruk ligt op de verborgen kanten van ons zijn.

Jan van Leeuwen vult deze beelden aan met poëzie die zowel ontroerend als indringend is. Zijn woorden raken een snaar en nodigen uit tot reflectie op onze eigen ervaringen. De thema's die in de bundel aan bod komen, zoals verbinding, relaties en kwetsbaarheid, zijn universeel en raken ons allemaal op een persoonlijk niveau. 

Wat 'Oprecht verborgen' zo bijzonder maakt, is de manier waarop woord en beeld elkaar versterken. De tekeningen geven de gedichten een visuele dimensie, terwijl de woorden de betekenis van de beelden verdiepen. Het resultaat is een geheel dat meer is dan de som der delen.

Deze bundel is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in poëzie, kunst en in de menselijke complexiteit in relaties. Het is een boek dat je uitnodigt om stil te staan bij je eigen leven en de relaties met de mensen om je heen. Of je nu op zoek bent naar troost, inspiratie of gewoon een moment van reflectie, 'Oprecht verborgen' biedt het allemaal.

Op pagina 82 wordt de lezer uitgenodigd met de woorden: 'Dicht, teken en leef je uit' boven een lege pagina, net als de volgende pagina.
De laatste pagina bevat uitsluitend een prachtige afbeelding van een vogeltje.

'Oprecht Verborgen' is een prachtig uitgegeven boek dat zowel visueel als emotioneel aanspreekt. De samenwerking tussen Jan van Leeuwen en Gini van den Berg is een geslaagd experiment dat resulteert in een uniek en ontroerend werk. Een aanrader voor iedereen die houdt van poëzie en kunst.


De makers: 



Dichter Jan van Leeuwen

Jan is gaan dichten vanuit de overtuiging dat je daarmee jezelf ontwikkelt als persoon omdat je door deze vorm de kunst de diepere lagen in jezelf ontdekt. Dat  maakt je een rijker mens en het leidt tot een wezenlijke verbinding met anderen... 
(bron info: ‘Over de makers’ achter in het boek)

Kunstenaar Gini van den Berg

Gini geeft met haar tekeningen, schilderijen en keramiek uiting aan haar binnenwereld. Ze toont in haar werk persoonlijke ervaringen die door hun uitingsvorm de ander stil laten staan bij de eigen innerlijke wereld. Hierbij smelten denken en voelen samen in één ervaring...
(bron info: ‘Over de makers’ achter in het boek)

Oprecht verborgen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Oprecht verborgen
Teksten: Jan van Leeuwen 
Illustraties: Gini van den Berg
Genre: poëzie
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, april 2024
Uitgave: paperback met illustraties, 84 pagina’s
ISBN: 9789493343351
NUR: 306
Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.