dinsdag 3 september 2024

Ik las 'Web van leugens' geschreven door Johnny Bollé en was behoorlijk onder de indruk



Web van leugens

Deze thriller beheerst je tot en met de laatste bladzijde: ontsnappen is niet mogelijk!

Johnny Bollé, bekend van zijn spannende thrillers zoals 'Bloedmaan' en 'Hij noemde me Duivelskind', presenteert ons met 'Web van leugens' zijn achtste meesterwerk. Na de succesvolle nominaties voor zijn eerdere werken was de verwachting voor dit nieuwe boek hooggespannen.

Johnny Bollé weet als geen ander een dichte sfeer te creëren, waarin de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Door het heen en weer springen tussen heden en verleden, kom je steeds meer te weten. 
De plot is ingewikkeld en vol onverwachte wendingen, waardoor je tot de laatste pagina geboeid blijft. De personages zijn complex en gelaagd, waardoor je met hen meeleeft en soms zelfs voor ze bang bent.

“Met een zucht gaat ze op het bed zitten. Haar blik haakt zich vast aan het nachtkastje. Haar ogen worden groter. De foto’s zijn weg. Haar hand schiet uit, graaiend gaat ze over de bovenkant alsof ze haar ogen niet kan vertrouwen en dat de foto’s van haar moeder op miraculeuze manier op de tast zijn te vinden.
Ze schiet overeind Ze is er zeker van dat ze de foto’s op die plek heeft gelegd voordat ze naar bed ging. Toch kijkt ze naar de kast, naar de stoel, onder het bed. Niets. Ze zijn weg. Iemand heeft ze meegenomen.”

'Web van leugens' een absolute aanrader voor liefhebbers van spannende thrillers. Bollé bewijst opnieuw dat hij tot de top van de Nederlandse thrillerschrijvers behoort. Als je van een meeslepend verhaal houdt, vol intriges en onverwachte plotwendingen, dan mag je dit boek niet missen.

“Ze wankelt, ik zie de wanhoop in haar blik.”

Deze thriller beheerst je tot en met de laatste bladzijde: ontsnappen is niet mogelijk!


INKIJKEXEMPLAAR


De auteur: 

De vlotte beeldende schrijfstijl van Johnny Bollé en zijn typerende onverwachte plotwendingen houden de lezer stevig in zijn greep.
Hij weet als geen ander hoe hij in zijn verhalen een sfeer kan creëren waaruit je niet meer kan ontsnappen. 

Web van leugens is zijn achtste thriller. 
Zijn boek Bloedmaan werd door het lezersplatform van de VRT – Lang zullen we lezen verkozen tot één van de 20 beste boeken van 2019. 
De thriller Hij noemde me Duivelskind werd door het recensententeam van ThrillZone genomineerd voor de longlist van de Thrillzone Awards 2020 in de categorie ‘Beste Nederlandstalige thriller’. 
Zijn thrillers Duistere grens en Wat ik niet deed belandden op de longlist van de HERMES Thriller award 2023.

Eerder las ik van Johnny Bollé:


Web van leugens koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Web van leugens
Auteur: Johnny Bollé
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 280 pagina's
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, mei 2024
ISBN: 9789493192898


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij LetterRijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.