maandag 30 september 2024

Ik genoot van 'Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding' geschreven door Jurgen & Marinka, met illustraties door Anna Kovaleva

 Voor alle kleine én grote mensen


Snor & Ootje – De Vallei van Verbeelding

Een boek wat je meeneemt op een avontuurlijke reis en 
je laat nadenken over de wereld om je heen.

Jurgen en Marinka hebben met ‘De Vallei van Verbeelding’ een prachtig verhaal gecreëerd rondom de avontuurlijke katjes Snor en Ootje. Dit keer worden ze meegenomen op een reis vol mysterie, vriendschap en het zichzelf beter leren kennen.

De katjes Snor en Ootje worden wakker op een voor hen onbekende plaats midden in een mysterieus bos. Daar begint hun avontuur. 
De zoektocht naar hun verdwenen speelmuisje Frits voert Snor en Ootje naar een magische wereld vol kleurrijke personages en onverwachte wendingen. Onderweg leren ze over vriendschap, moed en het belang van verbeelding. De auteurs gebruiken een prettige schrijfstijl met veel humor en wijze woorden, waardoor het verhaal vlot leest en zowel voor kinderen als volwassenen boeiend is.

De gesprekken van alle personages worden duidelijk weergegeven, ze doen heel natuurlijk aan waardoor het échte wezens lijken.
De vloeiende manier van schrijven is een groot onderdeel van de magie.

De prachtige illustraties van Anna Kovaleva zijn een ware aanvulling op het verhaal. De gedetailleerde tekeningen brengen de magische sfeer van de ‘De Vallei van Verbeelding’ tot leven. De kleuren zijn warm en uitnodigend, en de personages zijn ontzettend expressief. De illustraties nodigen uit om lang te bekijken en alle kleine details te ontdekken.

‘De Vallei van Verbeelding’ is een wereld waar kinderen en volwassenen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Het verhaal leert kinderen op een speelse manier over belangrijke thema's als vriendschap, moed en zelfvertrouwen.
Het verhaal leest prettig en is al geschikt voor heel jonge kinderen.

“Snor en Ootje genieten bij het Glinstermeer van hun vrienden. Coco fladdert sierlijk door de lucht. Frits houdt het puntje van zijn staart voor de snoet van Snor, zodat het lijkt alsof ze een grote, oranje snor heeft. Iedereen moet lachen, ook Kao, die steeds trots wrijft over zijn glimmende nieuwe pantser. Terwijl de zon langzaam achter de besneeuwde bergtop zakt en het begint te schemeren, wordt Ootje opeens overvallen door een verdrietig gevoel.”

'Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding' is een aanrader voor iedereen die houdt van mooie verhalen en prachtige illustraties. Het is een boek dat je meeneemt op een avontuurlijke reis en je laat nadenken over de wereld om je heen. Dit boek verdient een plekje in elke boekenkast!

Lees dit boek samen met je kind en praat na afloop over het verhaal. Wat vond je het leukste? Welk personage vond je het meest interessant? En wat heb je geleerd van dit verhaal?



Over de auteurs

Op een regenachtige dag openen Jurgen en Marinka op de zolder van het oude huis waar ze net zijn komen wonen een houten luik. Achter dit luik blijken spullen te liggen die de vorige bewoners niet hebben meegenomen. Helemaal aan het eind van de bergruimte, onder een laag stof en spinrag, vinden ze een antieke lamp. Ze nemen hem mee naar de huiskamer en ontdekken na het afstoffen dat dit geen gewone lamp is. Door met gesloten ogen in het licht van de lamp te kijken, ervaren ze iets magisch. Wat ze ‘zien’ zijn prachtige kleuren en vormen, afgewisseld met fragmenten en beelden van reizen en verhalen. Deze ervaring gunnen ze alle mensen! Omdat niet iedereen toegang heeft tot de mysterieuze lamp, schrijven Jurgen en Marinka over de werelden achter gesloten ogen in ‘Boeken voor de ziel’.

Naast het schrijven van de verhalen en het schetsen van de illustraties, geven Jurgen & Marinka de boeken van Snor & Ootje met trots uit via hun eigen uitgeverij.

Over de illustrator

Anna Kovaleva studeerde af aan de Saint-Petersburg Academy of Fine Arts. Ze heeft een voorliefde voor het tekenen van dieren en behaalde hiervoor een masterdiploma in dierlijke anatomie en fysiologie. Ze werkt samen met auteurs en uitgeverijen over de hele wereld en verzorgt tevens designwerk voor onder meer het Nationaal Park Kruger in Zuid-Afrika. Ze illustreerde meerdere kinderboeken, waaronder een populair project voor kinderen met autisme. Voor de avonturen van Snor & Ootje is Anna vanaf de start de vaste illustrator.

Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding
Reeks: Snor & Ootje
Auteur(s): Jurgen & Marinka
Illustrator: Anna Kovaleva
Genre: kinderen: fictie: natuur- en dierenverhalen
Uitgave: hardcover met illustraties, 72 pagina’s
Uitgever: TGR Publishing, juli 2024
ISBN: 9789083281803


Met dank aan TGR Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: TGR Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.