maandag 23 september 2024

Ik las 'De stille weduwe’ van Sara Blædel, een nieuwe thriller in de succesvolle Louise Rick-serie

 ‘Sara Blædel is een auteur om wie je niet heen kan’
– Karin Slaughter 


De stille weduwe

Een spannende thriller die zonder meer aanslaat; 
de auteur weet de lezer in haar greep te houden.

‘De stille weduwe’ van Sara Blædel is een nieuwe thriller in de succesvolle Louise Rick-serie van de Deense queen of crime. 

Blædel weet de lezer vanaf de eerste pagina te grijpen met een mysterieuze moordzaak die zich afspeelt in een kleine gemeenschap. De auteur creëert een dichte sfeer waarin niets is wat het lijkt, en de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet.
De voorgaande delen heb ik niet gelezen, maar dat vormde geen belemmering voor het leesplezier.

“Louise had gedacht dat hij terug naar Kopenhagen zou rijden, maar voelde zich op de een of andere manier toch opgelucht bij het vooruitzicht dat hij bleef. Nu was er tenminste één iemand in het onderzoeksteam die ze kende en kon vertrouwen.”

Louise Rick, de ervaren rechercheur, wordt geconfronteerd met een complexe zaak die haar zowel persoonlijk als professioneel aan het denken zet. Haar samenwerking met nieuwe collega's van de pas opgerichte Landelijke Moordeenheid en de terugkeer van een oude bekende zorgen voor extra dynamiek in het verhaal. De plot is zorgvuldig opgebouwd en bevat een aantal verrassende wendingen die de lezer blijven boeien.
Een mooie verrassing is de bijdrage van Louises vriendin, journaliste Camilla Lind die tijdens een onderzoek voor een artikel over een jongen die een half jaar eerder overleed, op iets stuit waarover zowel Louise als de politie niets afweten.

De schrijfstijl van is Blædel vlot en toegankelijk, het verhaal intrigeert en dat maakt ‘De stille weduwe’ tot een heerlijke thriller. De spanningsboog wordt steeds hoog gehouden, met een indrukwekkende verrassing op het einde.

“Er is nog hoop, bedacht ze, en ze merkte dat ze dit zinnetje al lopende hardop tegen zichzelf aan het zeggen was. Ze was inmiddels doorweekt van de regen, maar pas nu ze in zichzelf liep te praten merkte ze hoe koud ze het eigenlijk had. Haar stem hakkelde en haar tanden klapperden.
Ze had zich net omgedraaid om terug te lopen naar de auto om op te warmen, toen de eiken deur van de kerk openging en de twee ambulancebroeders heel voorzichtig de brancard de vier treetjes voor de  kerk af droegen.”

Alles overziend is ‘De stille weduwe’ een spannende thriller die zeker gewaardeerd zal worden; deze auteur weet de lezer in haar greep te houden.
Ik kijk uit naar het volgende deel met Louise Rick in de hoofdrol.



De auteur:

Sara Blædel is een Deense bestsellerauteur. Er zijn wereldwijd meer dan 5 miljoen boeken van haar verkocht, in 37 landen. Ze is o.a. auteur van de Louise Rick-serie en werd in Denemarken al vier kier tot auteur van het het jaar benoemd.

De stille weduwe koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De stille weduwe
Serie: Louise Rick 
Auteur: Sara Blædel
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: The House of Books, mei 2024
ISBN: 9789044365566
ISBN: 9789044365573 (eBook)
ISBN: 9789044365580 (audio download)
NUR: 332
Originele titel: Den tavse enke
Vertaald door: Maaike van Hassel


Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: The House of Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.