dinsdag 3 september 2024

Graag uw aandacht voor de debuutroman van Saskia Balmaekers: 'Het perfecte recept'

 Anekdotes, brieven en culinaire verhalen 
uit het leven van Pellegrino Artusi


Het perfecte recept 

‘Ciao tutti’ is hét startpunt voor inspiratie uit en over Italië. Reis elke dag even mee naar Italië, om te genieten van prachtige plekken in de laars, van de Italiaanse keuken en van de Italiaanse taal.
Ik volg de samenstellers op de voet via de nieuwsbrief. 
Bovendien heb ik een account bij ‘Ciao tutti– ontdekkingsblog door Italië’.

Op 4 augustus jl. las ik bij ‘Ciao tutti’:  

“Ciao tutti! Vandaag, op de geboortedag van Pellegrino Artusi, de bekendste gastronoom van heel Italië, presenteert Saskia haar nieuwe roman aan jullie.

Het perfecte recept neemt je aan de hand van anekdotes, brieven, recepten en verhalen mee in het leven van Artusi, van zijn allereerste culinaire expeditie tot zijn inspanningen om zijn kookboek – waar geen enkele uitgever brood in zag – uit te kunnen geven.


Het bekendste kookboek van Italië
Saskia: ‘Vier jaar geleden begon ik aan mijn speurtocht naar de man achter het bekendste kookboek van Italië.

Bij bijna al mijn vrienden in Italië staat zijn boek La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene (in het Nederlands vertaald als De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten) in de keuken, vaak al generaties lang.

Zo kreeg ik van Ilaria van La Luna di Quarazzana een foto van haar oma Natalina, die zesennegentig jaar oud is. Ze had een trattoria in de heuvels van Florence en bladerde voor inspiratie vaak in Artusi’s boek, zo vertelde Ilaria.

Ook toen ze niet meer werkte, lag de Artusi – want het boek is ook en vooral bekend onder de achternaam van de schrijver – binnen handbereik. Vaak op het nachtkastje, want ze las er ’s avonds graag nog even in, aldus Ilaria.

Van Marcia, die samen met haar dochter B&B All’Ombra del Tiglio in Pistoia runt, kreeg ik afgelopen zomer zelfs een prachtige vijfde editie van Artusi’s kookboek. Helemaal beduimeld, vol met aantekeningen – een juweeltje!”

'Het perfecte recept' verschijnt half november, maar je kunt nu alvast een uniek, genummerd en gesigneerd exemplaar van de eerste druk van slechts 1000 exemplaren bestellen, uiteraard tegen een mooie introductieprijs!

*uniek genummerd en gesigneerd exemplaar van de eerste druk van 1000 exemplaren

*alleen te koop via Ciao tutti, dus niet in de gewone boekhandel

*eerste Nederlandstalige boek over het leven en werk van Pellegrino Artusi, wiens kookboek in bijna elke Italiaanse keuken op de plank staat

*introductieprijs van € 19,99 tot 15 november 2024 (daarna kost het boek € 22,99)

Jullie begrijpen al dat ik, als Italië-liefhebber die geniet van lekker eten en bovendien gek is op lezen,  meteen een exemplaar besteld heb!

Druk op onderstaande link en bestel ook een exemplaar van ‘Het perfecte recept’.


De auteur: 

Saskia Balmaekers (1980) is schrijver, journalist en blogger, en bovenal Italiëkenner. Sinds 2010 deelt ze dagelijks de mooiste en lekkerste dingen uit il belpaese op de zeer populaire blog Ciaotutti.nl. Eerder verschenen van haar hand o.a. De geheimen van Inferno, De 101 mooiste plekken van Italië, Mijn Rome, Mijn Puglia en Mijn Napels.

‘Het perfecte recept’ is haar debuutroman.


Nu is het wachten tot 15 november…
Gelukkig vliegt de tijd!

Warme groet,
Mieke Schepens – Graag Gelezen


(bron info: Saskia Balmaekers)

1 opmerking:

  1. Toen ik ervan hoorde heb ik meteen besteld. Dit lijkt me fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.