dinsdag 24 september 2024

Vandaag in de schijnwerpers 'De behekste fee en een verfeede heks' geschreven door Rieks Veenker, met illustraties door Céline Meeuwis

 Verhalen uit Verwonderrijk (7)


De behekste fee en een verfeede heks

Zowel het feeënmeisje Sproeteltoet als de heksenjongen Duif voelen zich thuis niet echt thuis. Sproeteltoet vanwege de sproeten op haar gezicht. Haar ouders namelijk vinden sproeten totaal niet bij een fee passen. Daarom ook denken ze dat Sproeteltoet behekst is. Bij Duif in huis is het niet veel anders. Ranonkel, de moeder van Duif, klaagt bij haar vriendin Kakelkras steen en been over Duif. Heksen zijn toch altijd vrouwen? Waarom moet uitgerekend zij een jongen krijgen? Duif, zegt Kakelkras, is vast een verfeede heks.

Wanneer Sproeteltoet en Duif elkaar op een dag bij toeval in het Grote Bos ontmoeten, ontstaat een voor sprookjes wel zeer uitzonderlijke situatie: ze vinden de ander namelijk best aardig. En dat terwijl heksen en feeën elkaar in het dagelijks leven mijden als de pest. Nadat Sproeteltoet en Duif elkaar hebben verteld over hun lastige situatie thuis, besluiten ze om een tijdje van ouders te ruilen.

De auteur

Bijna vijfendertig jaar is Rieks Veenker (Groningen, 1951) docent muziek/kunstgeschiedenis geweest aan een middelbare school voor havo/vwo in Middelburg. Naast zijn docentschap heeft hij elke twee jaar de muziek en de liedjes geschreven voor musicals die met gemiddeld honderd leerlingen zijn opgevoerd in de schouwburg van Middelburg. Samen met telkens weer een enthousiast team collega's en vrijwilligers.
Sinds maart 2015 is hij met (pre)pensioen.


Rieks over zichzelf op zijn website:

“Groningen heeft me gevormd. In Zeeland leef ik.”

Eerder las ik van Rieks Veenker:


De behekste fee en een verfeede heks koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: De behekste fee en een verfeede heks
Serie: Verhalen uit Verwonderrijk (7)
Genre: kinder- en jeugdboeken
Auteur: Rieks Veenker
Illustrator: Céline Meeuwis
Uitgave: hardcover, 36 pagina’s
Uitgever: Oogappel kinderboeken, september 2024
ISBN: 9789083430409 
NUR: 280
voorleestijd ± 32 minuten


Met dank aan Oogappel kinderboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Oogappel kinderboeken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.