donderdag 5 september 2024

Vandaag in de schijnwerpers 'Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding' geschreven door Jurgen en Marinka, met illustraties door Anna Kovaleva

 Voor alle kleine én grote mensen


Snor & Ootje – De Vallei van Verbeelding

De avontuurlijke katjes Snor en Ootje worden wakker op een voor hen onbekende plaats midden in een mysterieus bos. Ze merken dat geheimzinnige schaduwen hen achtervolgen en tot hun grote schrik zijn ze ook nog hun dierbare vriend Frits kwijt. Samen beginnen Snor en Ootje aan een reis naar de Vallei van Verbeelding voor een zoektocht vol bijzondere ontmoetingen, inzichten en onverwachte onthullingen. 

‘De Vallei van Verbeelding’ is een kleurrijk geïllustreerd verhaal, waarin licht en schaduw de verschillende personages helpen om moedig te blijven, verbeelding te gebruiken en altijd liefde met zich mee te dragen. Lukt het Snor en Ootje en hun nieuwe vrienden om de geheimen van deze magische plek te doorgronden en hun weg terug naar huis te vinden?

Over de auteurs: Jurgen & Marinka

Op een regenachtige dag openen Jurgen en Marinka op de zolder van het oude huis waar ze net zijn komen wonen een houten luik. Achter dit luik blijken spullen te liggen die de vorige bewoners niet hebben meegenomen. Helemaal aan het eind van de bergruimte, onder een laag stof en spinrag, vinden ze een antieke lamp. Ze nemen hem mee naar de huiskamer en ontdekken na het afstoffen dat dit geen gewone lamp is. Door met gesloten ogen in het licht van de lamp te kijken, ervaren ze iets magisch. Wat ze ‘zien’ zijn prachtige kleuren en vormen, afgewisseld met fragmenten en beelden van reizen en verhalen. Deze ervaring gunnen ze alle mensen! Omdat niet iedereen toegang heeft tot de mysterieuze lamp, schrijven Jurgen en Marinka over de werelden achter gesloten ogen in ‘Boeken voor de ziel’.

Naast het schrijven van de verhalen en het schetsen van de illustraties, geven Jurgen & Marinka de boeken van Snor & Ootje met trots uit via hun eigen uitgeverij.

Over de illustrator: Anna Kovaleva

Anna Kovaleva studeerde af aan de Saint-Petersburg Academy of Fine Arts. Ze heeft een voorliefde voor het tekenen van dieren en behaalde hiervoor een masterdiploma in dierlijke anatomie en fysiologie. Ze werkt samen met auteurs en uitgeverijen over de hele wereld en verzorgt tevens designwerk voor onder meer het Nationaal Park Kruger in Zuid-Afrika. Ze illustreerde meerdere kinderboeken, waaronder een populair project voor kinderen met autisme. Voor de avonturen van Snor & Ootje is Anna vanaf de start de vaste illustrator.

Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Snor & Ootje - De Vallei van Verbeelding
Reeks: Snor & Ootje
Auteur(s): Jurgen & Marinka
Illustrator: Anna Kovaleva
Genre: Kinderen: fictie: natuur- en dierenverhalen
Uitgave: hardcover met illustraties, 72 pagina’s
Uitgever: TGR Publishing, juli 2024
ISBN: 9789083281803


Met dank aan TGR Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: TGR Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.