donderdag 17 september 2015

Ik las en bekeek: 'Een prachtige dag' van René van Blerk en Erik KriekEen prachtige dag

In navolging van de reeks Gouden Boekjes, introduceert uitgeverij Rubinstein de serie Blinkende Boekjes. Een op zich staande serie met eigentijdse verhalen, auteurs en illustratoren, waarvan de eerste twee edities zijn verschenen.
De Blinkende Boekjes blinken uit door hun bijzonder verhalen, geschreven door getalenteerde schrijvers. De tekeningen in de boekjes zijn gemaakt door illustratoren van over de hele wereld. Zoveel moois verdient een vrolijk glimmend randje. Daar wordt de wereld een beetje mooier van.

'Er zijn veel verhalen die extra aandacht verdienen en niet goed binnen de Gouden Boekjes passen’, vertelt Lodewijk van Zonneveld, commercieel manager bij Rubinstein. ‘Daarom hebben we de Blinkende Boekjes bedacht. Eigentijdse boekjes van uitblinkende auteurs en illustratoren.’

Van de achterflap:
Edvard slaapt. Hij heeft de hele dag geschilderd, want hij is kunstenaar en altijd aan het werk. Nu ligt hij in bed, onder een dikke gestreepte deken. Buiten is het koud en donker, maar binnen droomt Edvard van warmte en licht. Edvard droomt… van een prachtige dag.

In 'Een prachtige dag' gaan schilders Edvard Munch en Vincent van Gogh samen naar het strand. Ze hebben allebei hun schilderspullen meegenomen, maar er is zoveel te zien…
Wat moeten ze nou schilderen?

Het is een ontzettend leuk boekje waar een boodschap in verstopt zit. Deze boodschap is in een prachtig verhaaltje weergegeven, zowel in tekst als in beeld. Leuk gedaan.
Gelukkig ben ik 6+ en mag ik deze boekjes lezen.

Boekgegevens:
Titel: Een prachtige dag
Auteur: René van Blerk, geïllustreerd door Erik Kriek
In samenwerking met Van Gogh Museum, Amsterdam & Munch Museet, Oslo
Genre: leeftijd 6+
Uitgave: hardcover, 28 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Rubinstein, 2015
ISBN: 978 90 47616 87 0
Ook verkrijgbaar in het Engels 'A Beautiful Day' en in het Noors 'En Strålende Dag'

Verkrijgbaar o.a. bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.