woensdag 9 september 2015

Ik las voor Inspirerend Leven: 'Het kompas' van Evert van de Ven


Het kompasLevenslust en levenskunst in de praktijk gebracht

Ons leven is druk. We zijn zo verslaafd aan verstandelijk bezig zijn dat we niet als een kip zonder kop, maar meer als een ‘kop zonder kip’ ronddraven in ons leven. Vanuit onbehagen jagen we geluk en tevredenheid na, die altijd op een andere plek lijken te zijn dan waar wij ons bevinden.

We houden onszelf bezig met banen, partners, cursussen en reizen, in de hoop ooit op de juiste tijd, op de juiste plek aan te komen. En precies op het moment dat we in het nu dreigen te landen, is ons briljante hoofd alweer vertrokken. Het is tijd om te stoppen met zoeken en najagen. Dit is de juiste plek, het juiste moment, het juiste boek. Ga het lezen en ga het leven.

Realiseer je dat je geen ‘human doing’, maar een ‘human being’ bent.

Onderstaande schreef ik voor de site van Inspirerend Leven:
'Het kompas' is maar een hulpmiddel voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en meer aan zichzelf wil werken dan hij of zij tot nu toe deed. Meer bewust worden is waar het hier om gaat. Wat extra tijd voor jezelf; niet voor straks, maar voor het hier en nu. Probeer niet het hele boek in een keer door te werken, maar doe het geleidelijk. Dat werkt prima, zo heb ik ervaren. Je kunt alvast de oefeningen doen en herhalen uit de hoofdstukken die je gelezen hebt.

In dit boek staan oefeningen die iedere dag gedaan moeten worden. Denk daarbij niet dat het na een bepaald aantal dagen afgelopen is. Achter in het boek staan goede tips die je kunt gebruiken wanneer je het gevoel hebt dat je dreigt vast te lopen. De oefeningen worden duidelijk beschreven in heldere bewoordingen (zonder zweverig te zijn).
Een onderdeel van de oefeningen is het opschrijven van hetgeen gevraagd wordt. Hierdoor werd ik me nog beter bewust van het onderwerp dat ik opgeschreven had.
Het zijn geen moeilijke oefeningen, iedereen kan ze doen. Vooral oefening 12 sprak me aan: 'manieren van denken en doen'.

Eckhart Tolle's boek; 'De kracht van het nu' komt vaak ter sprake om beweegredenen van de auteur te verduidelijken.
Wat me als hartstochtelijk lezer bijzonder aansprak was het volgende;
'Lezen is geen proces dat zich afgescheiden in je hoofd afspeelt; je leest met heel je lichaam: je hoofd, je hart, je buik, je nieren, je huid – alles vibreert mee.'

Ik heb dit boek graag gelezen en kan er goed mee uit de voeten. Met gebruik van de bijgeleverde CD waarop de luisteraar met een prettige stem toegesproken wordt.

Over de auteur:Evert van de Ven (1960) is naast auteur ook werkzaam als bewustzijnstrainer binnen Atelier de Clou en zijn werk wordt sterk geïnspireerd door de Eckhart Tolle Teachings waarmee hij soms ook samenwerkt. In zijn boek ‘Het Kompas’ geeft hij een helder beeld van zijn visie, werkwijze en inspiratie. Oorspronkelijk is hij fysiotherapeut maar al tijdens de opleiding daartoe realiseerde hij zich dat het vak niet aansloot bij wat hem werkelijk fascineert: wat beweegt ons mensen; waarom zijn we zoals we zijn en waarom doen we zoals we doen?

Mede door een aantal ingrijpende gebeurtenissen gedurende zijn verblijf in het buitenland (Engeland, Zimbabwe, Zambia, Saoedi-Arabië en Duitsland) zijn liefde voor kunst, natuur en cultuur en de nooit aflatende interesse in mensen heeft hij uiteindelijk vijftien jaar geleden definitief gekozen voor de bewustzijnstraining. Breed georiënteerd en geïnteresseerd als hij is heeft hij binnen zijn manier van werken verschillende visies geïntegreerd tot een op zichzelf staande begeleidingswijze.

Op authentieke en inspirerende wijze weet Evert van de Ven mensen tot de kern te brengen van ‘wat hen beweegt’ en begeleid hij hen om dit neer te zetten in de dagelijkse praktijk. Kernprincipes van zijn werk zijn: “bewustwording en levenskunst”, “van onderscheiden naar verbinden” en “van verandering tot transformatie”. Na de decennia van het voortschrijdend individualisme en ons onophoudelijk op zoek zijn naar wat ons onderscheidt is het zijn diepe wens om een bijdrage te leveren in onze bewustwording van wat ons onlosmakelijk met elkaar en de aarde verbindt.
Kijk ook even op zijn website:
www.declou.com
Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl
Boekgegevens:
Titel: Het kompas
Auteur: Evert van de Ven
Genre: Esoterie algemeen
Uitgave: paperback, 192 pagina's + CD
Uitgever: VBK Media
Imprint AnkhHermes Uitgeverij, mei 2011
ISBN: 978 90 20204 79 7
Ook als e-book verkrijgbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.