vrijdag 25 september 2015

Nog te lezen: 'Wie de jeugd heeft kan wel janken' van John Toxopeus


Wie de jeugd heeft kan wel janken

'Wie de jeugd heeft kan wel janken' is een autobiografische verhalenroman waarin de auteur zijn jeugd schetst met vlijmscherpe pen en de zelfspot die we al van hem kennen uit zijn vorige boeken. Hij vertelt openhartig over haat en jaloezie binnen het gezin dat langzaam maar zeker uiteen valt. Toxopeus beschrijft een langdurig verblijf in een sanatorium voor tbc-patiëntjes en bij een steenrijke oom.
Hij laveert tussen eigendunk en hopeloosheid. Eerst tijdens zijn kantoorbaan in de binnenstad van Amsterdam en daarna in Den Haag waar hij te maken krijgt met de hypocriete wereld van het politiek vormingswerk.

Dit derde boek van John Toxopeus geeft op een originele manier een sfeerbeeld uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw dat voor vele ouderen herkenbaar en voor de jongere generaties beslist een eyeopener zal zijn.

Over de auteur: John Toxopeus (Utrecht, 1946) studeerde arbeids- en organisatiepsychologie en was werkzaam als vakbondsbestuurder. Na zijn pensionering in 2002 begon hij met het schrijven van korte verhalen en publiceerde in Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften waaronder De Brakke Hond, De Tweede Ronde, Extaze, KortVerhaal, Parmentier, Passionate Magazine en Tirade en won een aantal schrijfwedstrijden.



Boekgegevens:
Titel: Wie de jeugd heeft kan wel janken
Auteur: John Toxopeus
Genre: roman
Uitgave: paperback, 182 pagina's
Uitgever: Uitgeverij de Brouwerij|Brainbooks, september 2015
ISBN: 978 90 78905 84 4
NUR: 301

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.