donderdag 24 september 2015

Nog te lezen: 'Het uur van Zimmerman' van Karolien Berkvens.

Het uur van Zimmerman

Aangrijpende roman over verlies, angst en het gevecht tegen de tijd

Loet Zimmerman denkt in acht blokken van vijftig minuten. Hij heeft veertig jaar als roostermaker op een middelbare school gewerkt en gaat met pensioen. Op de avond van zijn afscheid berooft een jongen hem van zijn horloge. Deze gebeurtenis werpt zijn gestructureerde bestaan omver en voert hem terug naar een weggestopt verdriet: het verlies van zijn vrouw Lucy.
Zimmerman raakt ervan overtuigd dat zijn overvaller het nog steeds op hem gemunt heeft. Als zijn zoon noch de politie hem wil helpen, ziet hij zich genoodzaakt het heft in eigen handen te nemen.

Het uur van Zimmerman is een verhaal over een man die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden gedwongen wordt om een verlies onder ogen te zien dat hij altijd zorgvuldig heeft weten weg te drukken.


De auteur:
Karolien Berkvens (1986) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, en schreef enkele toneelstukken. Ze woont en werkt in Berlijn.

Boekgegevens:
Titel: Het uur van Zimmerman
Auteur: Karolien Berkvens
Genre: roman
Uitgave: paperback, 144 pagina's

Uitgever: Lebowski Publishers, september 2015
ISBN: 978 90 48821 55 6

Met dank aan Lebowski Publishers voor het recensie-exemplaar

1 opmerking:

  1. Lijkt mij een boeiend, spannend en interessant verhaal. Ben benieuwd naar je recensie van dit boek!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.