donderdag 17 december 2015

Ik las: 'Als de dood' van Peter JamesAls de dood

Waar gaat het verhaal over?

Online dating, stalken, en obsessie; ingrediënten voor een steengoede thriller.

Via een online datingsite ontmoet Red Westwood haar nieuwe liefde. Maar gaandeweg hun relatie blijkt de man duistere en onaangename kanten te hebben. De liefde verwordt tot terreur en Red weet zich met behulp van de politie aan hem te ontworstelen maar dan begint de nachtmerrie pas echt... Roy Grace staat voor de taak deze zaak tot een goed einde te brengen.

'Als de dood' van Peter James is deel 10 in de thriller-serie rondom inspecteur Roy Grace. Roy Grace figureerde voor het eerst in de hittitel 'Doodsimpel'.Voor de fans van Lee Child, Ian Rankin en Inspector Morse.
Eerder las ik van deze auteur 'Doodsklok'.

Lees hier alvast de eerste hoofdstukken.

Mijn mening.

Peter James heeft me wederom niet teleurgesteld met deze knappe thriller. De wisselende perspectieven geven je een goed inzicht in de karakters van de hoofdpersonen. Het angstaanjagende gevoel dat de stalker je geeft blijft het hele verhaal bij je. Wat een eng persoon is dit!

Ondanks dat het al het tiende deel is in de serie rondom Roy Grace is dit boek zonder problemen als stand-alone te lezen. Alle personages worden duidelijk beschreven en leveren geen verrassingen op als dusdanig. Het verhaal leest mede hierdoor lekker vlot.
Een verrassing is wel wanneer een personage op komt dagen waar je het niet van verwacht had en waarvan je aan het eind van het boek ook niet weet of je deze niet nog een keer tegen zult komen in een vervolg. IJzersterk van de auteur!

Het is geen snelle thriller, maar een langzaam opgebouwde sterke thriller die je doe huiveren.
Dat een mens zo gestoord kan zijn dat wanneer zijn/haar liefde niet beantwoord wordt er zo veel haat naar boven komt, wordt in dit verhaal duidelijk gemaakt. Bovendien zijn de hulpmiddelen tegenwoordig inderdaad aanwezig:
'Haar telefoon afluisteren was simpel geweest. Het softwareprogrammaatje, SpyBubble, dat hij op internet had gekocht en stiekem op haar mobiele telefoon had geïnstalleerd, stelde hem in staat om al haar gesprekken af te luisteren, ongeacht waar ze was… en – heel belangrijk – dankzij de gps wist hij altijd precies waar ze was.'
Zoiets bestaat inderdaad en dat maakt het verhaal nog angstaanjagender!

Een ijzersterke, rustige maar angstaanjagende thriller van Peter James. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met de personages, ook die op de achtergrond, en kijk uit naar het vervolg.

Over de auteur:

Peter James (Brighton, 22 augustus 1948) is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld. Zijn thrillerserie met inspecteur Roy Grace in de hoofdrol, gesitueerd in Brighton, wordt in meer dan dertig talen vertaald. Elk nieuw deel in de serie beland direct na verschijnen onmiddellijk in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten. Om zich zo goed mogelijk in te leven in zijn hoofdpersoon, gaat Peter James geregeld mee op patrouille met de lokale politie. Peter James woont afwisselend in Londen en Brighton.
Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
Uitgeverij De Fontein
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl

Boekgegevens:
Titel: Als de dood
Auteur: Peter James
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 416 pagina's
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning, oktober 2015
ISBN: 978 90 26137 10 5
ISBN: 978 90 26137 11 2 (e-book)

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar

2 opmerkingen:

  1. Ik heb er ook erg van genoten. Dit was voor mij het eerste boek wat ik van hem las. Er zullen er zeker meer volgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.