dinsdag 1 december 2015

'Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)' van Jonas Jonasson. Hou dit blog in de gaten: er volgt een winactie na mijn recensie. #blogbom!Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)

Waar gaat het boek over?

Gangster Anders en zijn vrienden: Gangster Anders, vers uit de gevangenis; Johanna, een pastor, recent uit haar kerk gezet; en Per, receptionist in het hotel waar ze verblijven, de kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Een snood plan smeden ze: Anders moet goedbetaalde vuile klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld, de pastor en de receptionist worden zijn strategische partners.
Gaandeweg blijkt Gangster Anders maar matig geschikt voor de job en dan begint hij zich op een dag in de Bijbel te verdiepen. Hij besluit een kerk te stichten, de Kerk van Anders, met als motto: geven is beter dan nemen. Daar zijn Johanna en Per het maar half mee eens. Met inmiddels de halve onderwereld achter zich aan moeten de andere twee als de bliksem een nieuw, lucratief plan verzinnen ...

Jonas Jonasson, bekend van zijn hilarische roman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, schreef een eigentijds avontuur dat zich dit keer volledig afspeelt in het heden en in Zweden.

Meer over de auteur:
(foto: Meridiaan Uitgevers)

Jonas Jonasson (1961, Växjö) woont op het Zweedse eiland Gotland, in de Oostzee. Hij is jarenlang journalist en media-consultant geweest, maar geniet tegenwoordig bekendheid als bestsellerauteur.

Zijn vorige titels, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje, zijn verschenen bij Signatuur. 'Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)', is onlangs uitgekomen bij Meridiaan Uitgevers.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)
Auteur: Jonas Jonasson
Genre: roman, vertaalde literatuur
Uitgave: hardcover, 240 pagina's
Uitgever: Meridiaan Uitgevers, oktober 2015
ISBN: 978 90 48828 58 6
ISBN: 978 90 48828 59 3 (e-book)
NUR: 302
Originele titel: Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)
Vertaling: Corry van Bree

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.