donderdag 31 december 2015

Ontvangen: 'Vis op vrijdag' van Rob van SpanjeVis op vrijdag

De auteur staat regelmatig even stil bij de doodgewone dingen in het leven. Het is die ene glimlach, dat enkele bloempje dat bloeit; je hoeft het alleen maar te zien.
'Wat je ziet, schrijf je gewoon op,' zegt de auteur. Als hij schrijft, voelt hij zich als een vis in het water.

De columns zijn geregeld getekend door de levenservaring van de auteur. Werkloos, depressief, een hersenbloeding. Wat doet dat allemaal met je? Dat raakt niet alleen jezelf maar vooral ook degenen die je lief zijn. Maar hij schrijft ook over feestelijke aangelegenheden en heel wat andere luchtige onderwerpen. Ook momenten van bezinning op dingen die er in het leven echt toe doen. Heel makkelijk leesbare stukjes, voor iedereen herkenbaar.
Het is juist de afwisseling in deze thema’s die de kracht vormt van deze bundel. Meestal serieus en toch altijd weer met een vleugje humor. 'Zonder humor ga ik eerder dood dan mijn planning is,' zo schrijft de auteur zelf.

Over de auteur:
(foto: achterflap)

Rob van Spanje (1952) is getrouwd en vader van twee volwassen zoons. Beroepsmatig heeft hij veel geschreven vanwege zijn veelzijdige functies op het gebied van P en O. Hij wordt daarna arbeidsdeskundige bij UWV en loopt dan helemaal vast, raakt langdurig werkeloos en uiteindelijk chronisch depressief. Die gebeurtenissen zetten een stempel op zijn leven. Naast vrijwilligerswerk vindt hij weer een zinvolle invulling van zijn leven door te gaan schrijven, maar dan voor zijn plezier.

Eerder (2011) schreef hij de nog altijd veel verkochte autobiografie 'Van werkloos tot depressief' (een zoektocht naar een nieuwe toekomst).
(info: achterflap 'Vis op vrijdag')
Kijk ook even op zijn website: www.robvanspanje.nl

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Vis op vrijdag
Auteur: Rob van Spanje
Genre: gebundelde literaire columns
Uitgave: paperback, 160 pagina's
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ, 2015
ISBN: 978 94 91897 32 0
NUR: 325

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.