zondag 20 december 2015

Nog te lezen: 'Fulia, Scherven van het Verbond' van Joost UitdehaagFulia, Scherven van het Verbond
Deel 1 van de Fulia-reeks

Waar gaat het verhaal over?

Het Verbond, dat alle Landen samenbindt, is uiteengevallen. Hordes mirrax dwalen door het Orwold om iedereen te doden en alle nederzettingen en burchten te vernietigen. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom ontheemden gelaten op de ondergang.

Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt, samen met haar pasgeboren dochter Fulia, opgenomen in het dorp Sayleche en leidt daar jarenlang een onopvallend bestaan.

Fulia weet weinig van de geschiedenis van haar moeder. Dat verandert wanneer ze een Verbondsridder ontmoet. Hij vertelt haar de legende van een vergeten lid van het Verbond, het verborgen Fort Agiana.

Nadat Fulia het dorp moet verlaten, begeleidt de ridder haar naar het klooster van Nivantes. Daar wordt langzamerhand duidelijk wat voorafging aan het ineenstorten van de Landen en welke rol haar moeder daarin speelde. Tegen de wil van haar omgeving in begint Fulia aan een gevaarlijke tocht om het Verbond te herstellen …

Over de auteur:
(foto: website auteur)

Joost Uitdehaag (1971) is zijn hele leven al gefascineerd door de idealen en mystiek van de middeleeuwen. Zo reisde hij langs talloze kastelen en kloosters en leidde hij jarenlang rollenspelgroepen. Hij schrijft regelmatig fantasyverhalen voor wedstrijden en tijdschriften.
Eén daarvan werd opgenomen in Nature Futures 2, een prestigieuze Engelstalige bundel.
Bij Books of Fantasy publiceerde hij Fulia, een episch verhaal en een psychologische fantasy, over een jonge vrouw die haar stervende wereld moet redden.
Je kunt hem vinden op zijn website of op facebook. (info: Goodreads.com)

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
bol.com

Boekgegevens:
Titel: Fulia, Scherven van het Verbond
Auteur: Joost Uitdehaag
Genre: fantasy
Uitgave: paperback, 280 pagina's
Uitgever: Books of Fantasy, mei 2015
ISBN: 978 94 60860 69 0
ISBN: 978 39 59263 03 0 (e-book)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.