maandag 19 december 2016

Kennen jullie deze al?

"Het lastige leven van Léa Olivier" is een verhaal vol liefde, vriendschap, acceptatie en afwijzing, humor en girlpower!

Het fenomeen "Léa Olivier" is overgewaaid van Canada naar België!
Het eerste deel van deze nieuwe serie, geschreven door Catherine Girard-Audet, ligt sinds 2015 in de winkels! (Helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar, wel te bestellen bij Standaard Boekhandel)

In het eerste deel van "Het lastige leven van Léa Olivier" neemt de veertienjarige Léa je mee naar Montreal. Het leven van Léa wordt overhoop gehaald als haar ouders haar aankondigen dat ze haar geboortedorp moet verlaten om naar Montreal te verhuizen. Léa wordt gescheiden van haar beste vriendin Marilou en haar vriendje Thomas. Ze heeft moeite om te wennen aan haar nieuwe omgeving en ze voelt zich nogal alleen. 

Gelukkig kan ze nog chatten en mailen met Marilou, Thomas en haar 'nieuwe vrienden'. Léa vertelt in geuren en kleuren alle hoogte- en dieptepunten van haar nieuwe leven in de grote stad: een té knappe en té populaire broer, haar slechte cijfers voor Engels, een nogal stormachtige relatie op afstand, een groepje meisjes dat haar lastigvalt… Kortom: "Het lastige leven van Léa Olivier"!

Het lastige leven van Léa Olivier, deel 1 – Verloren is verkrijgbaar bij

De serie:
Léa Olivier is dé boekenserie in briefstijl van de 21e eeuw. Je volgt de avonturen van Léa, Marilou, Thomas, Felix en alle anderen via e-mail en chat. 
"Het Lastige leven van Léa Olivier" wordt op een grappige en oprechte manier verteld. Catherine Girard-Audet schrijft als geen ander over de vreugde, de twijfels en de overwinningen van een veertienjarig meisje. Een aangename, boeiende schrijfstijl vol humor die jonge meisjes van 10 tot 15 jaar zeer aanspreekt.

Bekijk hier de boektrailer.

De auteur 

Catherine Girard-Audet is vertaalster van een hondertal kinderboeken zoals "Spongebob SquarePants", "Lizzie McGuire" en "Dora the explorer". In 2008 publiceerde ze haar eerste boek, een encyclopedie voor meisjes, die werd uitgegeven door Éditions les Malins (opgericht door haar broer). Daarna schreef ze talrijke boeken voor een publiek van 7 tot 11 jaar.
Catherine Girard-Audet is zeer betrokken bij jongeren, ze verzorgt een blog voor VRAK TV en beantwoordt brieven in het tijdschrift "Cool". Duizenden meisjes in Quebec schrijven haar om van gedachten te wisselen en om antwoord en te krijgen op hun vragen.

Boekgegevens:
Titel: Het lastige leven van Léa Olivier
Deel 1 - Verloren
Auteur: Catherine Girard-Audet
Genre: Young Adult 10-15 jaar
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Kennes Editions, 2015
ISBN: 978 2875801 45 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.