woensdag 14 december 2016

'Naomi', geschreven door Philip Le Bon - Serie: De Mooie Moorden -

"Een razend spannende thrillerreeks in het farmamilieu"

Naomi
De Mooie Moorden III

Van de achterflap:
Nadat de Israëli's zowel haar familieleden als haar dromen uitroeiden, is de Palestijnse Naomi uitgegroeid tot een van de meest gewetenloze terroristen van de Al-Aqsa Martelarenbrigade. Maar dan wordt ze gevangengenomen door de Shin Bet, de Israëlische geheime dienst. Wanneer Naomi immuun lijkt voor de vele 'manipulaties', laat de Shin Bet een expert in onzichtbare marteltechnieken overkomen vanuit Guantánamo Bay. Haar einde lijkt nabij, tot ze dankzij de huurling Troy weet ze te ontsnappen. Naomi zal nooit meer dezelfde zijn. Toch besluit Troy haar in te zetten voor zijn volgende missie, een privékwestie die hem héél gevoelig ligt…

Mijn mening:
Voor in het boek heeft de auteur ons een terugblik gegund op de eerste twee delen, door middel van 'Sara': wat voorafging en 'Benissa': wat voorafging. Dat is een goed hulpmiddel om weer in contact te komen met de vele personages die deze serie rijk is.

Zoals in het vorige deel het geval is, kom je in Naomi namen van bekendheden tegen zoals Holmes, Grisham, Dalglish en Ross.

Sara Harris vindt in dit deel haar tweelingzus terug en schrikt enorm als het lijkt dat haar vader is neergeschoten. Haar vader is sir Gordon Harris, de CEO van Cytoserum, een Brits farmaceutisch bedrijf. Gelukkig voor de familie Harris was het slachtoffer dokter Liam Murphy, die in Gordons plaats werd vermoord. Ook Benissa wordt van dit goede nieuws op de hoogte gebracht door dr. Frank Brenner, een studievriend van de verloofde van Sara.

De verhalen uit deze serie De Mooie Moorden zijn stuk voor stuk prachtstukken; bijzonder ingewikkeld door de vele verhaallijnen en erg gedetailleerd. Door de vele details zou de aandacht wat kunnen verslappen. Dat moet je niet toelaten!

Het boek bestaat uit vrij korte hoofdstukken, waardoor je snel verder wilt lezen. Maar als lezer moet je de tijd nemen om alles wat gebeurt in je op te nemen. In dit boek groeit de spanning vooral in het laatste gedeelte uit tot een snelle, spannende thriller.

Naar mijn mening zijn er geen losse eindjes te vinden. Alles wat je leest hangt samen met eerdere gebeurtenissen en handelingen. Het klopt gewoon! Zoals beloofd was brengt dit laatste deel de verhalen van Sara, Benissa en Naomi samen.

Deze serie over Benissa Kimbele en anderen leent zich uitstekend om apart te zetten om na een paar jaar opnieuw te lezen.

Eerder las ik Benissa.

De auteur:
(foto: Krant van Blankenberge)

Philip Le Bon woont in de buurt van Brugge. Hij werkt projectmatig als beveiligingsadviseur voor bedrijven en openbare instanties… óf hij schrijft. Met de bloedstollende reeks De Mooie Moorden heeft hij zich ontpopt tot een meesterlijk regisseur van criminele actie, spanning en psychologie.

Koop Naomi via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Naomi – De Mooie Moorden
Auteur: Philip Le Bon
Genre: Thriller
Uitgave: paperback, 343 pagina's
Uitgever: Lannoo, juli 2016
ISBN: 978 94 01428 72 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.